Acasă Social Mihai Apafi: „În aproximativ 60 de zile, grădinița va fi gata și...

Mihai Apafi: „În aproximativ 60 de zile, grădinița va fi gata și ne dorim ca pe 1 iunie să facem ziua porților deschise”

0

Mihai Apafi, primarul comunei Prejmer, a povestit în cadrul emisiunii „Oameni faini la Brașov” despre cine este, cum a început activitatea în primărie, ce proiecte are și dacă va mai candida pentru un mandat.

Grădinița cu program prelungit din Prejmer a constituit dintotdeauna o necesitate a comunității, iar după îndelungi probleme cu constructorul se pare că acest proiect își va găsi finalitatea în aproximativ 60 de zile, potrivit declarațiilor primarului.

 

„În Prejmer duceam lipsă de o grădiniță cu program prelungit, căci grădiniță cu program normal aveam. Chiar înainte de a se schimba mandatul am reușit să semnăm un contract pentru finanțarea unei astfel de grădinițe, iar job-ul meu era să o implementez.

Am făcut demersurile necesare, am muncit foarte bine, până când, probabil din diverse motive, constructorul a intrat într-un impas. Acest impas ne-a ținut pe noi vreo 20 de luni fără să putem să continuăm. Eram chiar în situația de a pierde finanțarea.

Am reușit să intrăm în posesia amplasamentului, am făcut expertiza, am avut chiar o perioadă în care am  muncit la foarte multe documente pentru că am vrut să ne păzim spatele toți. Eu nu am vrut să dau drumul la o altă licitație până să conserv foarte bine ceea ce a făcut fostul constructor și în caz de un eventual proces, pe care-l și avem, să putem să dovedim tot ceea ce el a făcut.(…) A rămas inclusiv o situație de plată pe care noi nu am achitat-o pentru că am declarat că unele lucrări nu au fost conforme.

Cu toate acestea, astăzi suntem în situația în care, în aproximativ 60 de zile, grădinița va fi gata și ne dorim pe 1 iunie să facem ziua porților deschise.”, a declarat primarul Mihai Apafi.

YouTube video