Acasă Social „Mica Unire a micilor artizani” – Atelier de brățări în culorile țării,...

„Mica Unire a micilor artizani” – Atelier de brățări în culorile țării, la Centrul Cultural Reduta

0
Pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională organizează marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 16:00, un atelier de brățări tricolore realizate prin împletire sau croșetare.
Cei avansați în arta croșetatului vor putea realiza multe alte obiecte în culorile țării: stegulețe, flori sau semne de carte.
Atelierul va avea două serii care se vor desfășura între orele 16:00-17:45 și 18:00-19:45. Pentru a participa, cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0726.349.790.
Împreună cu cei prezenți, organizatorii vor povesti despre Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859, cunoscută și sub numele de „Mica Unire”, care a reprezentat primul pas important pentru Marea Unire de la 1918.
Un pic de istorie!
Pe 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar pe 24 ianuarie, este ales și domn al Ţării Româneşti, fiind proclamat domn al Principatelor Unite. Trei ani mai târziu, în 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări Alexandru Ioan Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică.
Punând bazele României moderne, Unirea din 1859 a însemnat o etapă esenţială pe drumul unităţii naţionale, a cărei întregire deplină avea să se desăvârșească în 1918, când a avut loc unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.
Deși a fost de scurtă durată, domnia lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a însemnat, prin reformele promovate, o perioadă de maximă dezvoltare a României moderne. În vremea domnitorului au fost adoptate prima Constituție românească, reforma electorală, reforma agrară sau cea a învățământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.