Acasă Sănătate-Educație Meseria de polițist prezentată unui număr de 25 de preșcolari

Meseria de polițist prezentată unui număr de 25 de preșcolari

0

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov- Secția 5 de Poliție au fost gazdele unui număr de 25 de prescolari, ocazie cu care celor mici le-a fost prezentată meseria de polițist și s-au familiarizat cu o parte din dotările forțelor de ordine.

La data de 09 aprilie a.c, la sediul Secția 5 de Poliție Brașov, polițiștii au desfășurat o activitate la care au participat 25 de preșcolari, din cadrul Grădiniței nr. 26 “Junior”. Activitatea a avut ca scop prezentarea meseriei de polițist și prevenirea victimizării celor mici, prin cunoașterea și respectarea regulilor de circulație.

Astfel, copiilor li s-a explicat că rolul polițistului este de a lupta împotriva criminalității și a infracțiunilor, de a menține ordinea publică și securitatea cetățenilor. Totodată, celor mici li s-a explicat și că munca unui polițist este dificilă și periculoasă, fiind necesar să fie mereu vigilenți.

Preșcolarilor le-a fost descrisă uniforma și rolurile diferitelor tipuri de polițiști: cei din stradă, responsabili de siguranța micilor pietoni, și cei în civil, implicați în prinderea infractorilor. De asemenea, au fost prezentate și explicate funcțiile pe care le îndeplinesc dotările polițiștilor, precum vesta antiglonț, vesta antiînjunghere, tomfa sau semnalizările sonore și luminoase ale autospecialelor.

Preșcolarii s-au entuziasmat să poarte caschete și să își imagineze că sunt mici polițiști. În plus, au demonstrat cunoștințe despre semnificația indicatoarelor rutiere, comportamentul corect ca pasageri în mașinile părinților sau în autobuze și cum să se deplaseze în siguranță atunci când sunt singuri.

Experiențele din aceste activități i-au ajutat pe preșcolari să înțeleagă că polițistul este un prieten al lor, cineva care îi protejează și îi poate îndruma atunci când au nevoie.