Acasă Sănătate-Educație Medicii de familie din Brașov: „Nu putem trece cu vederea nici generalizările...

Medicii de familie din Brașov: „Nu putem trece cu vederea nici generalizările şi nici afectarea pe nedrept a imaginii de medic”

0

După ce ieri, 25 ianuarie, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Județean de Poliție anunța că 5 medici de familie din județul Brașov sunt audiați într-un dosar de obținere ilegală de fonduri, Bordul Director al Patronatului Medicilor de Familie a ieșit să susțină că acțiunea polițiștilor este un prejudiciu de imagine aduse întregii comunități de medicină de familie .

„În urma discuțiilor purtate cu colegii, la care s-a efectuat percheziția, reiese că unii colegi nici măcar nu au avut contracte de monitorizare cu Casa de Asigurări de Sănătate Brașov, adică au prestat aceste servicii GRATUIT, fără a deconta bani de la Casa de Asigurări de Sănătate Brașov. Ținând cont de afirmațiile colegilor, care nu au decontat nici un leu pe aceste servicii, considerăm această acțiune drept un prejudiciu de imagine aduse întregii comunități de medicina de familie. Totodată precizăm faptul că, medicii de familie, care au fost supuși percheziției, având contract pentru monitorizare cu CAS BV, au pus la dispoziție anchetatorilor toate înscrisurile solicitate, justificând activitatea medicală din perioada pandemiei.

Reamintim faptul că, majoritatea medicilor de familie din județul Braşov au oferit servicii medicale de monitorizare gratuit la orice oră din zi sau noapte, fără a aștepta vreo remunerare, au făcut-o din empatie pentru pacienți, pe întreaga perioadă a pandemiei.

Patronatul Medicilor de Familie Braşov nu a susținut şi nu va susține practici de fraudare în niciun fel în munca medicului de familie, dar nu putem trece cu vederea nici generalizările şi nici afectarea pe nedrept a imaginii de medic, obținută prin muncă şi dedicație faţă de pacienții noştri.”, a fost mesajul Bordului Director al PMFBV.