Acasă Sanatate-educatie Medalii de argint și bronz pentru elevii de la Colegiul Andrei Șaguna...

Medalii de argint și bronz pentru elevii de la Colegiul Andrei Șaguna din Brașov

0
Deși este vacanță, există o serie de concursuri școlare în plină desfășurare, în care șaguniștii sunt implicați cu mult entuziasm.
Este și cazul concursului IAAC (International Astronomy and Astrophysics Competition), un concurs internațional în care elevi din toată lumea își pot dovedi aptitudinile și pot lăsa frâu liber creativității în domeniile astronomiei și astrofizicii. Programa concursului cuprinde atât zone din curricula românească, dar și zone în care elevii trebuie să asimileze conținuturi noi.
”Paul Vartolomei, elev în clasa a X-a B, a participat și anul trecut la IAAC, el devenind ambasadorul competiției în Colegiul Național Andrei Șaguna, fiind promotorul concursului din acest an, și susținând în acest sens un curs de astrofizică pentru colegii săi, care în afară de această pregătire au trebuie să fie într-o mare măsură și autodidacți.
Concursul a avut 3 runde:
• Runda de calificare, în luna mai, care a constat în probleme de mecanică clasică, conducând concurentul la o parte din calculele fizice necesare pentru proiectarea telescopului spațial James Webb ;
• Runda pre-finală, în luna iunie, cu probleme de cercetare din domeniul găurilor negre masive și exo planetelor – un concept unic, necesitând studiul unor articole de cercetare recente, și încurajând participanții să înțeleagă concepte științifice mai avansate;
•Runda finală, în 25 iulie – o probă teoretică cu scopul recapitulării și evaluării finale a cunoștințelor dobândite.
Concursul s-a desfășurat la distanță, elevii susținând concursul în școlile lor de origine.
Rezultatele rundei finale au fost pe măsură: 2 medalii de argint și 3 de bronz după cum urmează:
– Darius Chițu (IX B), Medalie de Argint
– Paul Iustin Vartolomei (X B), Medalie de Argint
– Andrei Chiciudean (IX A), Medalie de Bronz
– Andreea Panti (X C), Medalie de Bronz
– Rareș George Buteică (IX A), Medalie de Bronz
Felicitări tuturor elevilor implicați și profesorilor coordonatori!”, au scris pe facebook reprezentanții Colegiului Andrei Șaguna din Brașov.
Articolul precedentLIVE. Razie printre șoferi! Au fost vizați conducătorii auto care consumă alcool sau droguri la volan
Articolul următorIncendiu la un centru comercial din Brașov, inundanții la Săcele și copac căzut pe acoperișul unei case (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.