Acasă Parlamentar de Brașov Măsuri suplimentare de siguranţă pentru pietoni. Ana Predescu și Cristina Vecerdi, inițiatoarele...

Măsuri suplimentare de siguranţă pentru pietoni. Ana Predescu și Cristina Vecerdi, inițiatoarele proiectului de lege

0

Un proiect de lege inițiat de deputatul PPU social-democrat de Brașov, Ana Loredana Predescu și de deputatul PNL de Brașov, Cristina Vecerdi, vizează instituirea de măsuri suplimentare de siguranţă pentru pietoni. Proiectul de Lege 265/2022, privind circulaţia pe drumurile publice are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002.

În calitate de coinițiator, alături de deputatul de Brașov Cristina Vecerdi, am susținut Proiectul de Lege 265/2022, privind circulaţia pe drumurile publice.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în scopul instituirii unor măsuri suplimentare de siguranţă pentru pietoni. Astfel, prin proiect se instituie, în sarcina administratorului drumului public, obligaţia de a asigura iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni şi se stabilesc condiţiile de deplasare pe drumurile publice a grupurilor de preşcolari şi şcolari, respectiv prezenţa a cel puţin două persoane adulte, care vor ocupa poziţia din faţă şi din spate a grupului, ce vor purta vestă reflectorizantă sau elemente reflectorizante de îmbrăcăminte, indiferent de perioada din zi sau anotimp, astfel încât să fie vizibili de la o distanţă de minim 100 m.” a declarat deputatul PUSL de Brașov Ana Loredana Predescu.