Acasă Social Marius Dunca: „PSD sprijină mediul de afaceri. Mai multe fonduri pentru companiile...

Marius Dunca: „PSD sprijină mediul de afaceri. Mai multe fonduri pentru companiile românești înseamnă mai multe locuri de muncă în țară”

0

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că sprijinirea mediului de afaceri pentru a elimina efectele multiplelor crize pe care le traversează țara noastră reprezintă, în continuare, o prioritate.

”Este vital să sprijinim intens mediul de afaceri în contextul dificil pe care îl parcurgem. Mai multe fonduri pentru companiile românești înseamnă mai multe locuri de muncă și plus valoare în țară. Antreprenorii trebuie tratați ca niște veritabili parteneri și este nevoie, în permanență, de dialog cu aceștia, de o bună comunicare între ei și autorități. Vorbim de motorul economiei, de operatorii economici care plătesc taxe și impozite pentru a susține statul român și instituțiile sale.

Guvernul finanțează cu 4 miliarde de Euro companiile din România. Prin programul IMM PROD este susținută industrializarea economiei, prin RURAL INVEST se finanțează afacerile din mediul rural, GARANT CONSTRUCT este destinat sectorului construcțiilor, iar INNOVATION este conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii. De asemenea, la schemele de ajutor de stat sub formă de garanții care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiții şi/sau pentru susținerea activității curente, se adaugă o componentă nerambursabilă, de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanțată integral din bugetul de stat. S-a pus accent și pe programele care oferă sprijin direct fermierilor pentru dezvoltarea culturilor deficitare, dar și pentru creșterea independenței României față de produsele din import.

Vestea bună este că în coaliție se lucrează la un nou pachet de măsuri economice pentru companiile românești, care să intre în vigoare în a doua parte a acestui an. Avem nevoie de un mediu de afaceri solid și stabil care să mențină actualele locuri de muncă, dar și să genereze altele noi pentru ca românii să nu mai plece la muncă peste hotare.” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Articolul precedentBrașovenii sunt așteptați în Parcul Noua să petreacă 2 zile pe WELLNESS MODE
Articolul următorCentrele pentru autorecenzare se închid în 27 mai. Unde se pot autorecenza făgărășenii