Acasă National Marian Rasaliu: România ar trebui să încheie cât mai repede ciclul proiectelor...

Marian Rasaliu: România ar trebui să încheie cât mai repede ciclul proiectelor de țară cu intrarea în spațiul Schengen!

0

În cadrul declarației politice pe care a susținut-o în Parlamentul României, deputatul PSD Marian Rasaliu a vorbit despre necesitatea finalizării cât mai urgente a procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Reamintim faptul că deputatul a participat săptămâna trecută și la Ședința Comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României, având ca scop votarea declarației comune de susținere a candidaturii Republicii Moldova la UE.

”Pornind de la comuniunea bazată pe unitatea de limbă, istorie, tradiții, valori și aspirații europene, am fost onorat să particip la Ședința Comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României, având ca scop votarea declarației comune de susținere a candidaturii Republicii Moldova la UE. Am avut plăcerea să o întâlnesc personal pe doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, care reprezintă un adevărat reper al democrației și al luptei pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este singura cale în măsură să asigure democrația, securitatea și dezvoltarea economică, culturală și socială a Republicii Moldova” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Parlamentarul Marian Rasaliu consideră că țara noastră ar trebui să încheie cât mai repede ciclul proiectelor de țară cu intrarea în spațiul Schengen, mai ales că România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare.

”În urmă cu 37 de ani s-a creat spațiul Schengen. După cum se știe, aderarea la spatiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre. Până în prezent, țara noastră a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare. România aplică majoritatea dispoziţiilor şi aduce o contribuţie semnificativă la însăşi securitatea Spaţiului Schengen, gestionând cu responsabilitate şi eficienţă peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.

Din păcate, deși România este membră a Uniunii Europene din anul 2007 și îndeplinește, din 2011, toate criteriile tehnice de aderare la spațiul Schengen, admiterea țării noastre este în continuare blocată. În contextul războiului din Ucraina, România a demonstrat din plin că este pregătită să gestioneze frontierele externe ale Europei. Țara noastră a fost solidară, și-a respectat obligațiile față de apărarea democrației și suveranității altui stat. Avem nevoie de libera circulație a mărfurilor. Ce oportunități ar fi avut țara noastră dacă, spre exemplu, am fi putut facilita transportul cerealelor din Ucraina!

Este inadmisibil să fim ținuți deoparte de spațiul Schengen de atâția ani! În contextul provocărilor de securitate actuale, finalizarea cât mai urgentă a procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen reprezintă o necesitate. Țara noastră ar trebui să încheie cât mai repede ciclul proiectelor de țară cu intrarea în spațiul Schengen!”, a declarat deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu.

Articolul precedentAccident rutier într-un sens giratoriu situat pe Calea București (FOTO)
Articolul următorAcțiune amplă de ecologizare organizată în județul Brașov