Acasă Parlamentar de Brașov Marian Rasaliu: ”Nu ne putem juca cu viitorul copiilor noștri!”

Marian Rasaliu: ”Nu ne putem juca cu viitorul copiilor noștri!”

0

Deputatul PSD Marian Rasaliu consideră că negocierile cu sindicatele din învățământ pentru rezolvarea crizei din Educație trebuie să primeze negocierilor politice privind schimbarea guvernului. Copiii nu au nicio vină, iar școala trebuie să reînceapă pentru toți cât mai repede.

 

”Baza unei societăți este dată de modul în care își educă membrii. Viitorul României stă în fiecare copil, iar pentru a avea o țară prosperă trebuie să investim în tânăra generație și în procesul educațional. Garantarea unei educații de calitate trebuie să reprezinte preocuparea oricărui guvern. Cadrele didactice trebuie tratate cu respect, pentru că vorbim de formatorii noii generații.

 

 

Copiii nu au nicio vină, școala trebuie să reînceapă pentru toți, în toată țara, cât mai repede! Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate și de aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele din învățământ pentru rezolvarea crizei din Educație trebuie să primeze față de orice negociere politică. Rotația se va face după soluționarea crizei din Educație.

 

Orice problemă poate și trebuie să fie rezolvată prin dialog. PSD susține cu tărie acest lucru și face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil. Să nu uităm că PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli, a susținut ori de câte ori a fost posibil creșterea veniturilor acestora. Trebuie însă să ne concentrăm pe posibilitățile reale pe care le are țara în acest moment. Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice.

 

Greva prelungită a profesorilor ar putea avea efecte devastatoare. Ce se va întâmpla cu elevii care au de susținut examenele naționale? Nu ne putem juca cu viitorul copiilor noștri! ” a declarat deputatul PSD Marian Rasaliu.