Acasă National Marian Rasaliu: ” Fermierii români au nevoie de toată susținerea, iar cetățenii...

Marian Rasaliu: ” Fermierii români au nevoie de toată susținerea, iar cetățenii trebuie să găsească în magazine cât mai multe produse românești și nu din import!”

0

În cadrul lucrărilor Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din 21.03.2023, deputatul PSD Marian Rasaliu a punctat faptul că agricultura trebuie să reprezinte o prioritate pentru actuala guvernare. Producția românească trebuie susținută, iar cetățenii trebuie să găsească pe rafturi cât mai multe produse autohtone și nu din import.

”S-au discutat aspecte importante în cadrul Comisiei pentru agricultură. Pe ordinea de zi s-a aflat noul pact pentru polenizatori, dar și proiectul de Lege privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume – fructe şi cartofi, la care s-au adus numeroase amendamente. Ajutorul de stat instituit prin prezenta schemă se acordă pe o perioadă de 3 ani, pentru producția autohtonă și o singură dată pe ciclul de producție. Valoarea ajutorului de stat reprezintă 20% din valoarea producţiei comercializate şi se acordă în tranșe trimestriale, dar nu poate depăşi anual 100.000 de euro, în cazul persoanelor juridice şi persoanelor fizice, respectiv 300.000 de euro, în cazul cooperativelor agricole înființate.

PSD a îndemnat mereu cetățenii să ”cumpere românește” pentru ca populația să aibă acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în țara noastră. Agricultura a fost și va rămâne un veritabil motor de creștere economică care trebuie alimentat și susținut corespunzător.

Fermierii români au nevoie de toată susținerea noastră, iar cetățenii trebuie să găsească pe rafturi în magazine sau pe tarabele din piață cât mai multe produse românești și nu din import. Autoritățile locale sunt cele care gestionează piețele în marile orașe. Trebuie eliminați intermediarii care cresc foarte mult prețurile. Nu este suficientă doar scăderea TVA-ului, ieftinirea trebuie să se vadă în întregul lanț, de la producător până la momentul în care marfa ajunge pe raftul magazinului. Se apropie sărbătorile pascale, să ne bucurăm de cât mai multe produse românești gustoase, de calitate și nu de produse importate!” a concluzionat deputatul PSD Marian Rasaliu.