Acasă Actualitate Marcel Boloş, ministrul Finanțelor: „Vrem ca activitatea să fie mai eficientă din...

Marcel Boloş, ministrul Finanțelor: „Vrem ca activitatea să fie mai eficientă din perspectiva colectării resurselor bugetului de stat”

0

Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor, spune că instituţia pe care o conduce vizează o descentralizare pe care o desfăşoară Direcţia de Mari Contribuabili de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) care aduce aproape jumătate din veniturile lunare, în vederea unei activităţi mai eficiente de colectare a taxelor.

“Sunt 3.373 de mari contribuabili care aduc la bugetul de stat 15 mld. lei lunar şi vrem ca aici activitatea să fie mult mai eficientă din perspectiva colectării resurselor bugetului de stat”, a spus astăzi Ministrul Boloş la un eveniment organizat la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit Ziarul Financiar, ministrul Boloş spune că este avut în vedere un proiect de lege care să vină complementar la măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin care sunt ţintite problemele ce ţin de instrumentarea marilor cazuri de evaziune astfel încât acestea să fie făcute de organele abilitate ale statului pentru a înăspri pedepsele.