Acasă Social Maraton de festivaluri internaționale în luna mai pentru Teatrul Arlechino

Maraton de festivaluri internaționale în luna mai pentru Teatrul Arlechino

0

Teatrul Arlechino Brașov pornește din nou la drum! De data aceasta ne îndreptăm spre Ploiești, Alba Iulia și Galați, unde am primit invitații de a participa la trei mari festivaluri internaționale din țară.

 

Astfel, vom juca spectacolele: „Muzicanții din Bremen” (regia Eva Labadi) – vineri, 12 mai, ora 10.30, Sala Imaginario, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret „Imaginarium” Ploiești; „Robin Hood” (regia Geo Balint) – luni, 15 mai, ora 11.00, Casa de Cultură a Studenților, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia și „Dădaca rebelă” (regia Traian Savinescu)marți, 23 mai, ora 10.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” Galați.

 

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești vă invită din nou în lumea imaginației, a creativității și a fanteziei. Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru copii si tineret „Imaginarium” va avea loc în perioada 9-14 mai, în organizarea Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești.

Cele mai frumoase povești vor prinde viață și vor bucura sufletele micilor, dar și mai marilor spectatori, care vor avea ocazia să întâlnească personaje îndrăgite, dar și să descopere prieteni noi. La ediția din acest an vor fi prezente trupe de teatru din țară, dar și din străinătate (Spania, Republica Moldova), care vor prezenta publicului atât spectacole clasice, cât și viziuni inovatoare și spectacole neconvenționale, în aer liber, iar o paradă de suflători va anima centrul Ploieștiului.

 

Teatrul de Păpuși „Prichindel” organizează, în perioada 14 – 20 mai, Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, care ajunge anul acesta la cea de-a XVI-a ediție. În programul festivalului, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a se bucura, pe parcursul a șapte zile de festival, de spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții, conferințe, concerte, ateliere de creație.

 

În perioada 22-27 mai, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭 „𝐆𝐮𝐥𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫” din Galaţi organizează 𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐞-𝐚 𝐗𝐗𝐈𝐗-𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̧𝐢𝐞 𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̧𝐢𝐞 „𝐆𝐮𝐥𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫”, un important eveniment cultural și unul dintre cele mai notabile festivaluri de teatru de animaţie din ţară.

𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 „𝐆𝐮𝐥𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫” din acest an dorește evidențierea noului target al Teatrului „Gulliver”, respectiv 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢, precum și componenta educativă prin care teatrul contribuie la crearea și definirea identității, la evoluția și dezvoltarea acestora.

Focusul ediției din 2023 – ᴀᴅᴏʟᴇsᴄᴇɴᴛᴜʟ – va fi susținut inclusiv prin 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, fapt ce își propune să ilustreze într-un mod cât mai relevant și de impact 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐥 𝐝𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐚 acestuia.

„Gulliver” este un festival complex, complet, ce implică cele mai reprezentative teatre din țară și din străinătate, aducând publicului gălățean spectacole de marcă, în concordanță cu cele mai noi și avangardiste tendințe în domeniu.