Acasă National MApN: Se fac înscrieri la cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor...

MApN: Se fac înscrieri la cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate

0

Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacții – cariera militară!

Ministerul Apărării Naționale organizează cursuri de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate.

Vă puteți înscrie pentru cursul de formare a OFIȚERILOR în activitate după cum urmează:

  • Până la data de 10 IUNIE – pentru 10 locuri la specialitatea EDUCAȚIE FIZICĂ – Centrul de pregătire a cadrelor militare în domeniul educației fizice și sportului în armată, București.
CRITERII DE RECRUTARE:

Vârsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare.

Studii: absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate, cu diplomă de licenţă, cu specializarea Educație fizică și sportivă sau Sport și performanță motrică.

Vechime:

– pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională: 3 ani experiență în domeniul studiilor de licenţă (să facă dovada că au lucrat cel puțin 3 ani în domeniul studiilor cerute).

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul maiştrilor militari şi subofiţerilor în activitate sau în rezervă, al SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N.

Vă puteţi înscrie pentru cursul de formare a SUBOFIȚERILOR în activitate după cum urmează:

  • Până la data de 10 IUNIE – pentru 9 locuri la specialitatea militară TRANSPORTURI MILITARE și EXPLOATARE FEROVIARĂ – Școala de Instruire pentru Logistică „General-maior Constantin Constantiniu”, Chitila.

STUDII: învățământul postliceal din domeniile Transporturi și Construcții, instalații și lucrări publice, sau învățământul universitar de licență în specializări corespunzătoare specialității militare.

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N.

  • Până la data de 15 IULIE – pentru 20 de locuri la serviciul MUZICI MILITARE – Centrul de instruire pentru muzici militare, București.

STUDII: învățământ postliceal sau universitar de licență în domeniul Muzică.

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N.

  • Până la data de 29 IULIE – pentru 140 de locuri la specialitatea militară SANITAR – Centrul de perfecționare medico-militară Sibiu.

STUDII: învățământ postliceal – calificarea Asistent medical generalist sau învățământ universitar de licență – specializarea Asistență medicală generală.

ATENȚIE Pentru specialitatea militară SANITAR, candidații trebuie să deţină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N.

  • Până la data de 23 SEPTEMBRIE – pentru 60 de locuri la PARAȘUTIȘTI COMANDO (40 de locuri) / PARAȘUTIȘTI (20 de locuri) – Şcoala de instruire a forţelor pentru operaţii speciale.

STUDII: învățământ postliceal sau universitar de licență – orice specializare.

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N.

Vechime (fac excepție candidații pentru Muzici Militare):

– pentru candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă: 1 an experiență în domeniul studiilor necesare, corespunzătoare specialității militare (să facă dovada că au lucrat cel puțin 1 an în domeniul studiilor cerute).

ÎNSCRIERE:

Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la Biroul Informare-Recrutare Brașov din cadrul Centrului Militar Județean Brașov.

ATENȚIE După înscriere și susținerea probelor de selecție vor fi întocmite dosarele de candidat, conform precizărilor personalului recrutor, iar examinarea medicală se va susține după concursul de admitere.

SELECȚIA aptitudinală constă în parcurgerea:

  •  probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);
  • probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 45 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 9 min. și 45 de sec.);
  • interviului de evaluare finală.
CONCURSUL DE ADMITERE

Pentru informații despre calendarul examenelor de admitere și probele de concurs, consultați metodologiile de admitere și ghidurile emise de către unitățile/instituțiile organizatoare ale concursurilor de admitere (le găsiți pe site-urile unităților/institutiilor sau afișate la sediile acestora, precum și la Biroul Informare-Recrutare Brașov).

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală și la concursul de admitere, vor efectua EXAMINAREA MEDICALĂ conform indicațiilor primite de la recrutor.

Pentru informare cu privire la profesia militară şi la oferta armatei, accesaţi site-ul: www.recrutaremapn.ro sau vă așteptăm la Biroul Informare-Recrutare Brașov, în municipiul Braşov, str. Lungă, nr. 231, telefon 0268 – 510466, sau 0268 – 510468, pentru a obţine documentele necesare întocmirii dosarului, şi detalii legate de etapele care sunt de parcurs.

Programul de lucru cu publicul al Biroului Informare Recrutare Brașov este: Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.30÷16.30, Marţi: 10.30÷18.30.

.

Articolul precedentCod galben la Brașov. Vor fi averse torențiale, vijelii și grindină
Articolul următorRomânii pot merge cu trenul la Istanbul, Sofia și Varna. Cât costă biletele?