Acasă Social Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale în valoare de...

Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale în valoare de 2.000 de lei!

0

Tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2000 de lei pentru mamele aflate în situații defavorizate au fost aprobate în ședința de Guvern de joi, 04 aprilie. Ajutorul este acordat pentru mamele cu venituri mici, aflate în situație critică de viată sau pentru mame de vârstă minoră.

Acestea vor primi 2000 de lei pentru fiecare copil în vârstă de până la 3 luni, bani cu care pot cumpăra produse specifice trusoului pentru nou-născuți.

„De această formă de sprijin au beneficiat deja mamele aflate în situații defavorizate și anul trecut, peste 13.500 de trusouri fiind susținute deja prin acest mecanism.
Programul a fost extins, așadar, și pentru perioada 2024-2027.
Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri alocate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.
Aceeași ordonanță adoptată de Guvern prevede scutirea de la plata contribuției sociale în cazul indemnizațiilor de concediu medical pentru gravide, mame cu copii bolnavi, pacienți cu afecțiuni oncologice și pentru cazurile de urgență.”, a explicat consilierul local, Alexandra Crivineanu.