Acasă National Majoritate zdrobitoare pentru rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen

Majoritate zdrobitoare pentru rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen

0

Vot copleșitor în Parlamentul European pentru rezoluția prun care se solicită Consiliului Uniunii Europene un vot anul acesta pentru ca românii să intre în spațiul Schengen începând de anul viitor. Au fost 547 de voturi pentru, 49 de voturi împotrivă și 43 de abțineri.

”Aderarea României la spațiul Schengen beneficiază de o susținere puternică în Parlamentul European!

547 de voturi pentru, 49 de voturi împotrivă și 43 de abțineri pentru rezoluția, inițiată de grupul social-democrat din Parlamentul European, care solicită Consiliului Uniunii Europene un vot anul acesta pentru ca românii să intre în spațiul Schengen începând de anul viitor.
Toți social-democrații au votat pentru aderarea României la spațiul Schengen în timp ce am înregistrat voturi împotrivă și abțineri chiar și de la grupurile Popularilor Europeni (din care fac parte PNL-UDMR-PMP) și Renew (din care fac parte USR-Reper).
Partidul Social Democrat a convins întreaga familie politică europeană din care face parte să susțină România, lucru confirmat și prin recenta rezoluție de la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni.
Acum este timpul ca celelalte partide politice din România să procedeze la fel.
Lista celor care s-au abținut sau au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen publicată imediat după voturi (încă este timp să fie rugați să își schimbe voturile):
IMPOTRIVĂ
PPE 1: van Dalen
Renew 1: Toom
The Left 1: Hazekamp
Verts/ALE 1: Ripa
ECR 6: Fragkos, Hoogeveen, Lundgren, Nissinen, Ruissen, Weimers
ID 31: Androuët, Annemans, Bardella, Beck, Beigneux, Bilde, Bruna, Buchheit, Chagnon, Dauchy, De Man, Fest, Haider, Hakkarainen, Huhtasaari, Jamet, Joron, Juvin, Kuhs, Lacapelle, Lebreton, Limmer, Mariani, Mayer, Minardi, Olivier, Reil, Rougé, Vandendriessche, Vilimsky, Zimniok
NI 9: Bay, Collard, Furore, Konstantinou, Papadakis Kostas, Pirbakas, Rivière, Uhrík
ABȚINERI:
PPE 9: Bellamy, Colin-Oesterlé, Danjean, Didier, Evren, Hortefeux, Morano, Sander, Vozemberg-Vrionidi
Renew 5: Azmani, Groothuis, Huitema, Nagtegaal, Rinzema
The Left 4: Georgiou, Pereira Sandra, Pimenta Lopes
Verts/ALE 1: Strik
ECR 3: Bourgeois, Kanko, Van Overtveldt
ID 21: Adinolfi Matteo, Baldassarre, Basso, Bonfrisco, Borchia, Campomenosi, Casanova, Ceccardi, Ciocca, Da Re, David, Gancia, Grant, Lancini, Madison, Panza, Rinaldi, Sardone, Tovaglieri, Zambelli, Zanni
NI 1: Meuthen” a scris europarlamentarul Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.
Adoptat! 547 de voturi PENTRU, 49 împotrivă, 43 de abțineri! România are drum deschis spre Schengen! Vreau ca românii să nu mai fie considerați cetățeni europeni de mâna a doua și pentru asta România trebuie să intre în Schengen.

Am îndeplinit demult toate condițiile pentru aderare. Este incorect ca unii să fie mai egali ca alții. Acest lucru trebuie să înceteze.

Vreau drepturi egale pentru români, la fel ca pentru cetățenii olandezi, germani, francezi. Orice amânare nu mai poate fi justificată!

Este momentul deciziei finale ca românii să nu mai fie considerați cetățeni de mâna a doua și România să intre în Schengen. Este incorect ca unii să fie mai egali ca alții. Acest lucru trebuie să înceteze. Am îndeplinit demult condițiile. Vreau drepturi egale pentru români, la fel ca cetățenii olandezi, germani, francezi.

Orice amânare nu mai poate fi justificată!” a declarat dr.Tudor Ciuhodaru, europarlamentar de România.