Acasă Actualitate Mai mulți șoferi băuți, prinși de polițiștii brașoveni

Mai mulți șoferi băuți, prinși de polițiștii brașoveni

0

Cel puțin 3 șoferi care consumase băuturi alcoolice au fost depistați zilele acestea de către polițiștii brașoveni.

La data de 30 septembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii au oprit pentru control, pe strada 13 Decembrie, din municipiul Brașov, un autovehicul ce era condus de un bărbat, dinspre strada Zaharia Stancu către bulevardul Gării.

Pentru că cel oprit prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, polițiștii au procedat la testarea sa din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de valoarea înregistrată de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

La data de 1 octombrie, în jurul orei 18.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroului Rutier au identificat pe strada Hărmanului, din municipiul Brașov, un conducător auto, în vârstă de 33 de ani, care avea o alcoolemie peste limita legală.

În momentul în care poliștii au interacționat verbal cu acesta, au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care au procedat la testarea lui din punct de vedere al prezenței alcoolului, iar rezultatul a fost de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Drept urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în organism.

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 1 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din municipiul București, care conducea un autovehicul pe strada Turnului, din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, iar rezultatul a fost de 0.55 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentMunca în zadar! Greu și la Spații Verzi. Când prin iarbă, când pe telefon…(FOTO)
Articolul următorAbonamente gratuite pentru elevi și la preț redus pentru studenți la RATBV