Acasă Actualitate Magistrații brașoveni sunt nemulțumiți doar când e vorba despre salarii, pensii sau...

Magistrații brașoveni sunt nemulțumiți doar când e vorba despre salarii, pensii sau vârsta de pensionare, de corupția din instituțiile publice nu suflă o vorbă!

0

Magistrații din Brasov se alatura colegilor din tara si ameninta cu proteste. Acestia sunt nemultumiti din cauza guvernantilor care vor sa “umble” la pensiile speciale, dar si la varsta de pensionare.Cum au auzit, cum s-au simtit lezati! Ei au interzise, chipurile, mai multe drepturi, dar nu spun nimic si de facilitati. De exemplu bani pentru chirie(cateva sute de euro pe luna), bani de combustibil daca se face naveta, plus pensiile care le asigura o liniste clara. In timp ce unii cu vechime incaseaza lunar salarii de peste 20000 de lei, adica undeva la 4000 de euro pe luna, sunt angajati din privat sau de la stat care au urmat tot 4 ani de facultate, dar castiga pana la 4000-5000 de lei, adica nici macar o mie de euro si fara bani de chirie sau de combustibil! Fara program de vacanta. Este cunoscut faptul ca multi magistrati ajung la serviciu dupa bunul plac, programul fiind pentru multi optional.

Cat despre magistratii brasoveni, este vizibila activitatea lor. Oare cand au mai vazut brasovenii un dosar de calitate, un dosar cu politicieni? Sau poate procurorii DNA considera ca la Brasov sunt doar sfinti prin institutiile publice. În ultimii ani, procurorii bombardeaza presa cu niște comunicate referitoare la “tepele” cu fonduri europene si alte gainarii. Dar unde e marea coruptie? Presa locala si nationala prezinta afaceri peste afaceri cu politicieni implicati, “gauri” prin institutiile publice, mai ales in administratia locala. Se tot prezinta informatii cu documente/acte, dar procurorii DNA isi fac in continuare somnul de frumusete, pentru ca in opinia lor la Brasov nu mai exista coruptie in randul politicienilor. Cel putin acesta e rezultatul muncii lor, zero dosare! Dar oamenii sunt nemultumiti de “conditiile grele” din magistratura. Poate ar trebui sa se gandeasca si la oamenii bagati nevinovati prin puscarii, de multe ori politic.

Drept dovada a “muncii” magistratilor sunt si deciziile strigatoare la cer cum ar fi condamnarea la 7 ani in prima instanta, iar apoi sa urmeze achitarea! Orice om cu creier si-ar da seama ca diferenta dintre o condamnare la 7 ani si o achitare este enorma! Domnilor magistrati, vreti si mai multe facilitati, vreti bani, pensii? Insistati atunci si pentru raspunderea magistratilor! Asa e corect, peste tot, in orice domeniu, cine greseste, plateste!

Articolul precedentMarius Dunca – „ Partidul Social Democrat ia măsuri concrete pentru a oferi românilor hrană ieftină, sănătoasă și produsă în România”
Articolul următorResponsabilii de mediu din primăriile brașovene, puși la curent cu noutățile legislative. Ședința tehnică a fost organizată de ADI ISO Mediu Brașov