Acasă Administrativ Luna curățeniei de primăvară la Brașov. Care este programul pe cartiere?

Luna curățeniei de primăvară la Brașov. Care este programul pe cartiere?

0

Acum exact o săptămână, Primăria Brașov a demarat programul ,,Luna curățeniei de primăvară”, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, întreținere zone verzi, plantări de gard viu, arbori și arbuști, repararea și igienizarea mobilierului urban și a locurilor de joacă, curățarea canalelor de scurgere a apei meteorice și spălarea elementelor de siguranță a circulației.

,, A trecut prima săptămână din Luna curățeniei. Le-am solicitat astăzi la primărie tuturor operatorilor să prezinte câte o analiză pentru a vedea dacă sunt în grafic cu programul de intervenție din cartierele orașului și dacă calitatea serviciilor prestate este conform contractului. Au fost finalizate lucrările de salubrizare din zona centrului istoric și zona cuprinsă între Iuliu Maniu și Nicolae Titulescu, până în centrul civic. Străzile și trotuarele din aceste zone au fost măturate, zonele verzi au fost greblate, au fost igienizate locurile de joacă și mobilierul urban, iar unde a fost cazul, le-am reparat. De asemenea, Compania Apa a curățat canalele de scurgere a apei pluviale. Este foarte important ca firmele cu care municipalitatea are contract să crească ritmul de intervenție, pentru a recupera eventualele întârzieri cauzate de condițiile meteo, astfel încât să se încadreze în programul stabilit. În același timp, după cum au constatat deja operatorii, voi verifica personal modul în care își îndeplinesc aceste obligații. Trebuie să le oferim brașovenilor, până la Paști, un oraș curat, un oraș verde, un oraș mai puțin poluat. Vă invit și pe voi, dacă apar probleme în cartiere, să ne sesizați, inclusiv prin aplicația MyBrașovCity”, a precizat primarul Allen Coliban.

În săptămâna 6-12 martie s-au finalizat activitățile incluse în programul Luna curățeniei în zona centrului istoric și în zona cuprinsă între străzile Dobrogeanu-Gherea – Neagoe Basarab – Nicolae Titulescu – Calea București, 15 Noiembrie – Iuliu Maniu.

În această săptămână, se acționează în cartierul Tractorul și zona Gării, și s-a început activitatea de salubrizare în cartierul Șchei.

Programul pe cartiere, care include activitatea de salubrizare, întreținere zone verzi, reparații mobilier urban și locuri de joacă, curățare guri de scurgere și spălare elemente de siguranță a circulației, este acesta:

– Zona Gării (Hărmanului – b-dul Gării – 13 Decembrie – Centrul civic): 6 – 16 martie;

– Tractorul: 6 – 21 martie;

– Șchei: 10 – 14 martie;

– Astra: 15 – 31 martie;

– Brașovul Vechi (b-dul Griviței -Stadionului – Lungă -Iuliu Maniu): 20 – 27 martie;

– Valea Cetății: 27 martie – 11 aprilie;

– Scriitorilor: 27 martie – 1 aprilie;

– Craiter și Triaj: 27 martie – 6 aprilie;

– Florilor: 29 – 31 martie;

– Noua: 3- 5 aprilie;

– Bartolomeu Nord: 7 – 11 aprilie;

– Poiana Brașov: 10 – 12 aprilie;

– Stupini: 12 – 14 aprilie.

            Programul este și în funcție de condițiile meteo, astfel că vor exista situații în care, dacă vremea nu permite derularea anumitor activități, programul să sufere modificări. Termenul pentru finalizarea tuturor activităților din „Luna curățeniei“ este 14 aprilie.

           

Programul Luna curățeniei cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, spălarea trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale de deșeuri, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.), curățarea gurilor de scurgere a apelor meteorice. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de  a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Deșeurile rezultate ca urmare a acestei activități vor fi depozitate cât mai compact, urmând să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

De asemenea, toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și doresc să arunce lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

!!!! Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a molozului rezultat din demolări, deșeuri menajere și a deșeurilor vegetale, inclusiv a celor  provenite din toaletarea arborilor, care au un regim special.

 

Nr.

crt.

CARTIERUL

AMPLASAMENTUL

  1.

ȘCHEI

Pietrele lui Solomon

  2.

CENTRU

Str. Traian Vuia – platforma 176

  3. ASTRA I

Str. Barbu Lăutaru – zona platformei 281

Str. Sitarului – zona platformei 305

Str. Alex. Cel Bun – platforma 110

Colonia Metrom – platforma 287

  4. ASTRA II

Str. Baba Novac – platforma 238

Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272

B-dul St. cel Mare și Sfânt nr. 16

Aleea Constelației – platforma 261

  5. ASTRA III

Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis

Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557

Str. Neptun – platforma 552

Aleea Minerva – vis a vis platforma 542

  6. NOUA Str. Nucului – platforma 591.6

Str. Brazilor – platforma 594

Str. Levănțicăi – platforma 597

  7. VALEA CETĂŢII

str. Jepilor- platformele 199

str. Jepilor- platformele 191

str. Oltului- platforma 507

str. Mureșului-platforma 515

 8. SCRIITORILOR Inters. Str. Ştefan cel Mare cu Str. Ion Slavici,

Str. Brândușelor lângă platforma 207,

Str. Ion Creangă / str. Ovidiu platforma

  9. CRAITER-TRIAJ Str. Pașcani zona platformei 134,

Str. Florilor zona platforma 121,

Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122,

Fundătura Hărmanului zona platforma 351

 10. FLORILOR Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde,

Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98

11. TRACTORUL Str. George Bacovia – lângă clopote colectare selectivă,

Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon lângă platforma

Str. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga lângă locul de joacă,

Aleea  Constructorilor – platforma  29,

Str. Bronzului – platforma 21,

Str. I. Socec – platforma 37,

Str. Argintului – platforma nr. 23

12. BARTOLOMEU Str. Bobului – platforma 172,

Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164,

Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului,

Str. Lanurilor – Recon

13. GĂRII

 

Str. Mircea cel Bătrân / Str. Pictor Luchian la transformator,

Aleea Petuniei – platforma 90,

Aleea Sânzienelor / Aleea Lăcrămioarelor lângă Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis),

Str. Dobrogea, la centrală,

Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59,

Str. Transilvaniei / Str. Munteniei la transformator

14. BRAŞOVUL VECHI Str. Avram Iancu / str. Morii,

Str. Closca – platforma nr. 139,

Str. Ion Raţiu,

Str. Cărămidăriei – platforma 112

15. STUPINI Str. Lânii spre Stupini,

str. Fundaturii (la blocuri),

Str. Fagurului lângă pod,

Str. Barsei / Str. Izvorului la troiță

 

Pentru situațiile când deșeurile rezultate în urma curățeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetățenii să contacteze Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254   sau la Dispeceratul Primăriei Brașov tel. 0268/405000.

Societatea de salubrizare cu care municipalitatea are contract va asigura transportul deșeurilor rezultate în urma efectuării curățeniei de primăvară.

În paralel, tot în această perioadă are loc și campania de curățenie și întreținere zone verzi și parcuri și campania de plantări de gard viu, arbori și arbuști, ca urmare a solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la cetățeni, dar și a constatărilor făcute de inspectorii primăriei.

De asemenea, se derulează activitățile de igienizare și reparații mobilier urban și locuri de joacă. Operatorul cu care Primăria are contract verifică și repară tot mobilierul urban aflat pe domeniul public (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere), echipamentele de la locurile de joacă, cele de la zonele de fitness, workout și cele de la terenurile de sport, astfel încât până la sărbătorile de Paști toate aceste echipamente să fie în condiții optime.