Acasă Actualitate „Lumea din mintea mea”, un eveniment ce oferă sprijin persoanelor cu dizabilități,...

„Lumea din mintea mea”, un eveniment ce oferă sprijin persoanelor cu dizabilități, diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov

0

Perioada 1 septembrie 2023 – 31 octombrie 2023 aduce în atenția brașovenilor proiectul „Lumea din mintea mea”, proiect Cofinanțat de Consiliul Județean Brașov prin intermediul finanţărilor nerambursabile acordate proiectelor din domeniul social.

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții în rândul persoanelor cu dizabilități, diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din Județul Brașov prin furnizarea unui program de servicii specializate în vederea integrării psihosociale și profesionale și reducerii riscului de discriminare și excluziune socială.

Câteva dintre activitățile ce vor fi desfășurate sunt: terapie asistată de animale, echitație, meloterapie, ergoterapie, consiliere vocațională.

Proiectul „Lumea din mintea mea”, implementat de către Asociatia de Servicii Sociale SCUT, își propune realizarea unui program de terapii complementare precum meloterapie, echitație și terapie asistată de animale.

Totodată, pentru facilitarea integrării socioprofesionale vor fi furnizate un complex de servicii specifice – tir cu arcul, ergoterapie și consiliere vocațională.

Creșterea competențelor sociale prin activități de socializare, în vederea integrării sociale și reducerii riscului de marginalizare se numără de asemenea printre obiectivele principale ale proiectului

„Lumea din mintea mea” este un proiect menit să vină în sprijinul persoanelor cu boli cronice mintale, una dintre cele mai defavorizate și stigmatizate categorii vulnerabile din România.

Alături de ”Beyond Normal”, proiect implementat în anul 2022 și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov în cadrul aceluiași parteneriat, ”Lumea din mintea mea” readuce în atenția comunității brașovene importanța dezvoltării serviciilor specializate prin schimb de bune practici în vederea creșterii calității vieții persoanelor cu boli cronice de sănătate mintală pe parcursul desfășurării proiectului.

Articolul precedentPolițiștii brașoveni au luat la verificat transportul rutier de marfă
Articolul următorMicrobuz pentru elevii din Săcele, achiziționat de primărie