Acasă Social Lucian Patrașcu (PSD Brașov):„La inițiativa PSD, Consiliul Local Brașov a crescut subvenția...

Lucian Patrașcu (PSD Brașov):„La inițiativa PSD, Consiliul Local Brașov a crescut subvenția pentru beneficiarii DAS Brașov de la 600 lei la 800 lei pe lună.”

0

La finalul săptămânii trecute, Lucian Pătrașcu a avut o întâlnire cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale (ONG) din Brașov pentru, în cadrul căreia au fost discutate o serie de probleme din sfera asistenței sociale. Una dintre nemulțumirile ONG-urilor a fost subvenția în valoare de 600 de lei pusă la dispoziție de către Direcția de Asistență Socială pentru beneficiarii programelor de asistență socială din Municipiul Brașov. Această sumă este mult prea mică pentru costurile la care se ridică terapiile.

„Această sumă este insuficientă pentru a acoperi costurile reale ale terapiilor, care pot varia în funcție de tipul de terapie, durata ședințelor și calificarea terapeutului. În multe cazuri, beneficiarii sunt nevoiți să plătească din buzunarul propriu diferența dintre subvenție și costul real al terapiei, ceea ce poate constitui o povară financiară pentru cei care se află deja în dificultate.

Este inacceptabil ca o administrație care se laudă cu strategii de asistență socială să ofere o subvenție atât de mică. În acest sens, am introdus prin intermediul consilierilor locali PSD un amendament la proiectul bugetului local votat ieri, 12 februarie 2024. În cadrul acestui amendament am solicitat creșterea subvenției de la 600 de lei la 800 de lei.

Amendamentul a fost votat în plenul Consiliului Local Brașov. Practic, începând cu 2024, beneficiarii programelor de asistență socială din Municipiul Brașov vor beneficia de o subvenție de 800 de lei, în loc de 600 de lei.

Totodată, în cadrul următoarelor ședințe ale Consiliului Local Brașov vom propune și subvenționarea integrală a chiriilor pentru ONG-urile care au contract cu Direcția de Asistență Socială Brașov.

Nu putem ignora la nesfârșit nevoile celor mai vulnerabili dintre noi. Este timpul ca administrația locală USR să demonstreze o reală preocupare pentru bunăstarea brașovenilor. Trebuie să depășească stadiul de discuții sterile despre strategii și să ofere servicii de asistență socială accesibile tuturor beneficiarilor de drept.

Doar printr-un efort comun al administrației locale, al ONG-urilor și al societății civile putem construi un sistem de asistență socială eficient și incluziv, care să ofere sprijin real celor aflați în dificultate.”, a declarat Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.