Acasă Social Lucian Patrașcu (PSD Brașov): „10415 este numărul semnăturilor strânse de la brașoveni...

Lucian Patrașcu (PSD Brașov): „10415 este numărul semnăturilor strânse de la brașoveni până în acest moment pentru construirea unei parcări subterane în zona Livada Poștei”

0

Administrația Coliban vrea restricționarea circulației în Centrul Istoric al Brașovului în perioada weekendurilor și a sărbătorilor legale. TOTAL GREȘIT!

„Actuala administrație USR a Brașovului încearcă din răsputeri să impună brașovenilor propria ei agendă, agendă ce nu reprezintă interesele brașovenilor. Soluția găsită de Coliban pentru a evita formarea aglomerației în perioada weekendurilor și a sărbătorilor legale în Centrul Istoric nu este construirea unei parcări în zonă, așa cum ar fi evident, ci închiderea circulației auto pentru cei are nu locuiesc în zona Șchei și a Centrului Istoric al Brașovului.

Blocare traficului auto este propunerea administrației USR care se bazează pe un studiu de trafic, studiu care evidențiază foarte clar faptul că șoferii care au stat în trafic pe perioada studiului, în proporție de 48 % erau în căutarea unui loc de parcare în zona Centrului Istoric.

Loc de parcare, domnule Coliban! Asta căutau jumătate din autoturismele care stăteau în trafic și poluau pe străzile din Centrul Istoric în minivacanța de 1 Decembrie 2023! LOC DE PARCARE! Pentru că atât brașovenii cât și turiștii veniți cu propriile autoturisme doreau să viziteze Târgul de Crăciun din Piața Sfatului și zonele adiacente. Și această misiune s-a dovedit a fi aproape imposibilă!

Mai mult, Coliban, așa cum ne-a obișnuit, propune soluții elucubrante, cum ar fi de exemplu obligarea turiștilor care vin să viziteze Brașovul să lase mașinile în parcările marilor centre comerciale după care să vină spre zona Pieței Sfatului cu transportul public în comun.

Brașovenii sunt conștienți de necesitatea construirii unei parcări subterane în zona Livada Poștei și au înțeles că aceasta este SOLUȚIA la aglomerația din zona Centrului Istoric. Și mărturie o stau cele 10415 de semnături strânse până acum pentru acest demers. Ele DEMONSTREAZĂ faptul că actuala administrație USR nu ascultă vocea brașovenilor, preferând să-i ignore și să-i manipuleze după bunul plac și după cum dictează interesele USR-ului. Și mai demonstrează faptul că brașovenii nu sunt de acord cu agenda propusă de USR Brașov. Agendă care, evident, nu coincide cu interesele și nevoile brașovenilor.

Cu toții ne dorim un oraș modern, dezvoltat, un oraș al oportunităților, un oraș în care să trăim, să lucrăm și să ne educăm copiii în confort și siguranță. Un oraș prietenos cu locuitorii și cu turiștii. Cu toții ne dorim creșterea calității vieții. Aceste lucruri sunt indisolubil legate de infrastructura rutieră și de o strategie SMART de mobilitate urbană. Strategie pe care Coliban este incapabil să o creeze, în viziunea lui existând doar soluția restricționării traficului auto.”, a declarat Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD.