Acasă Local Lucian Pătrașcu: ”Municipalitatea TREBUIE să ofere gratuitate pensionarilor pe mijloacele de transport...

Lucian Pătrașcu: ”Municipalitatea TREBUIE să ofere gratuitate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun”

0

În ultima vreme am propus municipalității mai multe proiecte în ceea ce privește transportul public în comun, printre care și proiectul „Weekendul Verde”, care presupunea gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Brașov în weekend, precum și un proiect ambițios de introducere a gratuității pentru toți brașovenii pe mijloacele de transport în comun. Scopul acestor proiecte este acela de a încuraja acest gen de transport pentru diminuarea poluării, a traficului auto și a presiunii pe locurile de parcare din centrul Brașovului.

Cu toate acestea, administrația USR a Brașovului a refuzat să susțină aceste proiecte și, dimpotrivă, a crescut prețul titlului de călătorie pentru transportul în comun cu 60% la sfârșitul lunii februarie 2023, făcând transportul în comun prohibitiv. Această acțiune arată clar lipsa de soluții viabile și lipsă evidentă de preocupare pentru confortul și siguranța brașovenilor din partea administrației USR, și dovedește faptul că politicile de mediu propuse de administrația Coliban nu depășesc stadiul de discurs politicianist demagogic. Cu toate acestea, având în vedere lipsa de reacție a administrației Coliban pe această temă, propun municipalității introducerea gratuității pe mijloacele de transport pentru pensionari.

Scopul principal al acestei propuneri este de a îmbunătăți calitatea vieții pensionarilor și de a le oferi o alternativă accesibilă și convenabilă de transport. Astfel, pensionarii vor putea beneficia de serviciile de transport public fără a mai fi nevoiți să suporte costurile prohibitive acestora. Această măsură nu numai că va sprijini financiar pensionarii, dar va promova mobilitatea sustenabilă și va contribui la reducerea traficului și a emisiilor de carbon în Brașov.

Prin introducerea gratuității pe mijloacele de transport pentru pensionari, vom încuraja utilizarea acestui tip de transport în detrimentul utilizării autoturismelor personale și stimularea mobilității pentru seniori. Această măsură va contribui la dezvoltarea unei comunități mai coezive și va facilita participarea activă a seniorilor la viața socială și culturală a orașului.

Introducerea gratuității pe mijloacele de transport pentru pensionari reprezintă un pas important în direcția unei Brașov mai echitabil și mai sustenabil. Sunt convins că această măsură va aduce multiple beneficii, atât din perspectivă socială, cât și de mediu, și vom face tot posibilul pentru a o implementa în beneficiul pensionarilor.

Un aspect foarte important de menționat în acest context este că Primăria Brașov plătește anual către RATBV SA o sumă de 100 de milioane de lei în compensații și gratuități. În același timp, RATBV SA încasează anual 40 de milioane de lei din vânzarea titlurilor de călătorie. Gratuitatea pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun ar însemna un efort minim din partea municipalității în acest context! Municipalitatea TREBUIE să ofere gratuitate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun

Administrația condusă de primarul Coliban nu s-a remarcat nici un moment prin realizări notabile și se confruntă cu probleme mari legate de legalitate, așa cum au relevat controalele instituțiilor competente. Acțiuni iresponsabile, lipsa de profesionalism, impostura și ignorarea agendei publice a administrației USR condamnă Brașovul la subdezvoltare. Este evident că actuala administrație nu reușește să răspundă nevoilor reale și actuale ale brașovenilor, și este evident faptul că agenda USR pentru Brașov nu are legătură cu realitate cotidiană.

Brașovul merită o conducere responsabilă, eficientă și proactivă, care să se implice activ în soluționarea problemelor și să promoveze proiecte benefice pentru comunitate.

Subprefect Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov