Acasă Sănătate-Educație Lista cu cele 7 școli din județul Brașov unde elevii vor primi...

Lista cu cele 7 școli din județul Brașov unde elevii vor primi o masă caldă în anul școlar 2023-2024

0

Premierul Ciolacu a anunțat la ședința de Guvern că va fi validată lista cu școlile unde se va organiza programul „Masa caldă” în anul școlar 2023-2024. Printre cele 450 de școli se numără și 7 unități de învățământ din județul Brașov.

Este vorba despre școala gimnazială Pârău, școala gimnazială Ticușu Vechi, școala gimnazială Lisa, școala gimnazială Tărlungeni, școala gimnazială Teliu, școala gimnazială Șoars și școala gimnazială Apața. În total este vorba despre 3672 beneficiari.

Guvernul României alocă aceeași sumă de 15 lei anul acesta pentru un copil, la fel ca și anul trecut.

Art. 1 – „(1) În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada desfășurării cursurilor corespunzătoare anului școlar 2023-2024, preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență.

Potrivit notei de fundamentare programul ar trebui să ajute la diminuarea abandonului școlar.

Articolul precedentSe fac plăți pentru fermierii din România
Articolul următorBlocurile noi din Brașov, pline de prostituate! 7 “pești” au fost ridicați de mascați
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.