Acasă Social Lista cu brașovenii admiși în programul „Casa Verde Fotovoltaice”, publicată pe site-ul...

Lista cu brașovenii admiși în programul „Casa Verde Fotovoltaice”, publicată pe site-ul AFM

O listă cu brașovenii admiși în programul „Casa Verde Fotovoltaice”, care au depus dosare în 2023, a fost publicată pe site-ul AFM. Până în prezent, au fost avizate 9.566 de dosare la nivel național. Durata de implementare este de 12 luni de la data publicării listei.

Din toată țara, 86.625 de persoane fizice s-au înscris cu succes în aplicația informatică. Implementarea proiectului se realizează de beneficiar prin îndeplinirea formalităților specifice obținerii tuturor avizelor și acordurilor, precum și prin instalarea sistemului de panouri fotovoltaice și racordarea acestuia la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, prin intermediul unui instalator validat. Beneficiarii primesc o finanțare de până la 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei, pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW.

Astfel, beneficiarii trebuie să suporte o contribuție proprie de 2.000 de lei. Scopul programului „Casa Verde Fotovoltaice” reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și pentru livrarea surplusului în sistemul energetic național.