Acasă Actualitate Ligia Deca promite o creștere a salariilor în învățământ de peste 50%

Ligia Deca promite o creștere a salariilor în învățământ de peste 50%

0

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, 15 ianuarie, în cadrul unei întâlniri cu directorii unităților de învățământ care a avut loc în Prahova, că salariile din învățământ vor înregistra, în medie, o creștere de peste 50% în perioada iunie 2023-iunie 2024.

„O să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.