Acasă Sanatate-educatie Liceul Șt. O. Iosif din Rupea a sărbătorit 100 de ani de...

Liceul Șt. O. Iosif din Rupea a sărbătorit 100 de ani de la punerea pietrei de temelie

0
Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, și de primarul orașului Rupea, Alexandru Opriș, la festivitatea prin care Liceul Șt. O. Iosif din Rupea a sărbătorit 100 de ani de la punerea pietrei de temelie și 70 de ani de învățământ liceal.
„Liceul Șt. O. Iosif este nu doar un extrem de important reper educațional și cultural în Țara Cohalmului, ci își are locul meritat în istoria învățământului brașovean și transilvan. La ceas aniversar, urez corpului profesoral și elevilor acestui liceu «La mulți ani!», succes în activitate și să ducă mai departe, cu aceeași determinare și mândrie, făclia cunoașterii aprinse de profesorul dr. Ioan Ursu, prin strădania căruia, după primul război mondial, s-au pus bazele unui gimnaziu și unei școli de meserii aici, la Rupea”, a transmis prefectul Mihai Cătălin Văsii.
Actul de punere a pietrei de fundament a clădirii viitorului liceu, întocmit în trei exemplare, dintre care unul se află la temelia construcției, a fost emis în numele Regelui Ferdinand și al Reginei Maria. Clădirea a fost finalizată după al Doilea Război Mondial, iar în 1952 aici s-au deschis cursurile Liceului de cultură generală. În 1959, liceul a primit denumirea actuală.
Articolul precedentIncendiu puternic la un bloc din Brașov! Locatarii sunt evacuați (VIDEO, FOTO)
Articolul următorCultură de canabis, descoperită în urma unor percheziţii în municipiul Sfântu Gheorghe (FOTO)