Muzeul de Etnografie Brașov se promovează pe rețelele sociale prin publicarea unei „licențe de cununie” din secolul al XIX-lea, actul de căsătorie a celui care a deținut clădirea muzeului.
Muzeul de Etnografie Brașov a ales un mod diferit și extrem de interesant prin care să se promoveze pe rețelele sociale, nu numai prin expozițiile pe care le găzduiește, ci și printr-o promovare atractivă a istoriei clădirii în care funcționează Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, parte a Muzeului de Etnografie, potrivit adevărul.ro.
Pe pagina de Facebook, muzeul a publicat un certificat de căsătorie, cum l-am numi în zilele noastre, din secolul al XIX-lea. Tinerii, pe atunci, însurăței aveau legături strânse cu clădirea în care funcționează astăzi muzeul. Mai precis, mirele provenea din familia care a deținut clădirea.
„Cum după cele «trei vestiri» necesare nu a apărut niciun «impediment canonic sau politic» – condiţie anume menţionată în respectivul act – cununia celor doi a fost celebrată în biserica Sfântul Nicolae, două săptămâni mai târziu, duminică, 23 septembrie. O fotografie păstrată în Arhiva digitală a Muzeului de Etnografie Braşov ni-i înfăţişează pe cei doi soţi când deja împliniseră opt ani de căsătorie. Un an mai târziu, ei vor deveni proprietarii clădirii unde acum există Muzeul de Etnografie Braşov”, se precizează pe pagina de Facebook Muzeul Civilizației Urbane Brașov.
Foto: Adevărul.ro