Acasă Sanatate-educatie Liceeni din Brașov sunt invitați să participe la o tabăra de tehnologie...

Liceeni din Brașov sunt invitați să participe la o tabăra de tehnologie și antreprenoriat

0

S-au deschis înscrierile pentru Edison Urban Camp, tabăra de antreprenoriat și tehnologie ce va avea loc în perioada 27-29 mai la Brașov. Toți elevii cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, pasionați de cele două domenii, sunt invitați să participe la eveniment.

Experimente cu roboți și microscoape, workshopuri de autocunoaștere, sesiuni de lucru și întâlniri cu antreprenori locali, dar și un concurs de idei –  toate se vor regăsi în tabăra urbană Edison și îi vor apropia pe tineri de joburile viitorului. Timp de trei zile, elevii vor avea ocazia să dezvolte proiecte de succes și idei inovatoare, să interacționeze cu antreprenori din domeniul tech sau business și să cunoască tineri Edisonieni la fel de curioși ca ei.

„Am început acest proiect în București, unde am organizat o primă tabără de succes, cu mare impact în rândul tinerilor. Odată ce le-am văzut reacțiile și încântarea în urma participării, ne-am promis că trebuie să extindem proiectul și conceptul la nivel național. Pandemia a fost un impediment destul de mare și ne-a ținut în loc o vreme, însă 2022 vine cu vești bune și ne dă ocazia să organizăm taberele în 2 mari orașe din țară: Iași și Brașov. Edison Urban Camp e locul unde tinerii vin în contact cu ideile lor, cu potențialul acestor idei și cu noi oportunități de carieră, la care poate nu s-au gândit până acum”, spune Tudor Popescu, coordonatorul Edison Urban Camp.

Tabăra va avea loc în perioada 27-29 mai, iar activitățile celor trei zile se vor desfășura de vineri, ora 16:00, până duminică la ora 14:00, la Centrul de Excelență Brașov.

În tot acest timp, elevii vor avea ocazia să înțeleagă principiile antreprenoriale, dar și cum pot avea ei însiși propriul business.

„Antreprenoriatul în rândul tinerilor și modul în care ne apropiem de a construi o Românie pe picioarele ei, reprezintă principala noastră preocupare”, spune Oana Opriș, Director de Dezvoltare la EA-The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat aplicat din Europa de Sud Est și unul dintre partenerii proiectului.

Edison Urban Camp Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul EA – The Entrepreneurship Academy, AROBS Transilvania Software, ABB, Școala de Valori, IULIUS și al proiectului „Vreau să fiu antreprenor”.

„Antreprenorii se pot forma încă din tinerețe și credem cu tărie că drumul lor trebuie susținut din liceu. De aceea, ne dorim să fim alături de Edison și să susținem această oportunitate pentru tineri prin promovarea proiectului în spațiul nostru, chiar în mall. Ne dorim ca în drumul spre distracție, la cinema ori la shopping, elevii să afle și despre tabără și să-și spună <<Wow, ce tare, aș vrea să încerc și eu!>>”, declară unul dintre reprezentanții AFI Brașov, partener al Edison Urban Camp.

Articolul precedentO zi fără decese COVID în România! Este pentru prima dată din august 2021
Articolul următorAlexandra Dobrin a câștigat două medalii de argint la Acropolis Swim Meet