Acasă Regional LACU ROȘU – TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR, o perspectivă asupra conservării și...

LACU ROȘU – TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR, o perspectivă asupra conservării și dezvoltării durabile a zonei

0

Primăria municipiului Gheorgheni, în parteneriat cu SC Viridis SRL și SC Monturist SRL, a organizat joi, 8 septembrie, un workshop dedicat  dezvoltării zonei turistice Lacul Roșu. 

Printre invitați la eveniment s-au regăsit președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, reprezentanții Serviciului Public Salvamont Harghita, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Hășmașul Mare” și cei ai Universității Transilvania Brașov.

„Această dezbatere, discuție, este importantă deoarece problemele ivite la Lacu Roșu au fost exploatate mai ales politic și nu au fost  gestionate din punct de vedere managerial, în ceea ce privește dezvoltarea zonei.  Este important ca pe viitor să găsim niște soluții comune cu privire la stațiunea Lacu Roșu.”, a precizat Csergő Tibor András, primarul municipiului Gheorgheni.

Ideea a fost continuată de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, care a menționat că în ultimii 30 de ani stațiunea s-a deteriorat, iar protecția mediului lasă de dorit.

„Aici canalizarea  și sistemul de gospodărire a gunoiului menajer sunt o problemă. Sunt multe lucruri care trebuie clarificate și puse la punct. Consiliul Județean Harghita este interesat să susțină aceste demersuri. Vom încerca și cu Consiliul Județean Neamț, să vedem ce putem face și mai extins. Încercăm să găsim niște proiecte care să fie sustenabile. Ne dorim să avem grijă de natură, astfel încât și nepoții noștri să se bucure de aceste minunății.”, a spus Borboly Csaba.

00:28 – Csergő Tibor András – primarul municipiului Gheorgheni.
03:44 – Borboly Csaba – Consiliului Județean Harghita
06:35 – Alecs Blandu – Kronstadt Hospitalit
Articolul precedentDan Șucu: „În România prea des ne iau foarte multe lucruri prin surprindere”
Articolul următorBărbat în stare gravă, operat la Brașov, după ce a fost atacat de urs într-o comună din Buzău