Acasă Social La Râșnov, pe râul Ghimbășel, a fost montată o barieră plutitoare pentru...

La Râșnov, pe râul Ghimbășel, a fost montată o barieră plutitoare pentru deșeuri (FOTO)

Oricine își dorește un mediu mai curat. Cu toții vrem ca pe albia râului care traversează orașul nostru să nu mai existe gunoaie. De-a lungul anilor s-au încercat tot felul de modalități de a curăța albia Ghimbășelului, dar de multe ori fără rezultat.
Montarea unei bariere plutitoare pentru deșeuri pe Ghimbășel va ajuta procesul de colectare a deșeurilor în partea din amonte a râului, împiedicându-le să ajungă în aval.
Bariera a fost achiziționată în cadrul proiectului derulat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Asociatia Rosenau Turism și Clusterul Comunitar de Economie Socială și a fost montată de Primăria Râșnov.
Tot în cadrul acestui proiect în următoarele săptămâni vor fi efectuate monitorizări ale cantităților de deșeuri strânse la barieră și se va merge în toate cartierele riverane pentru a se discuta cu oamenii, în cadrul unei cercetări sociologice din care să reiasă alternative viabile la situația din prezent. Ideile și provocările identificate vor și dezbătute în comunitate.
Instalarea unei bariere vizibile de colectare a deșeurilor poate avea și un efect educativ asupra râșnovenilor și sperăm să atragă atenția asupra felului în care avem sau nu grijă de râu.
Proiectul Ghimbășelul, un râu care unește comunitatea face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl Romania, în parteneriat cu Mai Mult Verde si Asociația pentru Relații Comunitare.