Acasă Social La Predeal ar putea fi construită o sanie de vară. Primăria orașului...

La Predeal ar putea fi construită o sanie de vară. Primăria orașului a lansat o licitație în vederea construirii acestei atracții

Cu toate că orașul este mort, spre final de campanie electorală, autoritățile din Predeal au publicat în SEAP un proiect care să vină cu un aer de noutate pentru turiști, având în vedere că stațiunea este ca moartă de câțiva ani buni.

Cu alte cuvinte, ca să nu se scoată bani de la bugetul local, Primăria Predeal a lansat o licitație publică pentru concesionarea construirii și operării unei sănii de vară, care va fi amplasată la baza Pârtiei Clăbucet.  Totuși, rămâne de văzut care va fi compania care va câștiga această licitație și cum va evolua acest proiect promițător.

Spre deosebire de Poiana Brașov, unde o astfel de amenajare este planificată spre a fi finanțată din bugetul local, Predealul ar putea beneficia de o investiția privată. Conform anunțului oficial, valoarea totală a contractului se ridică la 65 milioane de lei, iar lucrările de amenajare a saniei de vară sunt estimate la 1,4 milioane de euro. Aceste costuri vor fi suportate integral de investitorul privat, care va prelua și responsabilitatea pentru menținerea în funcțiune a saniei pe durata contractului.

Contractul va fi semnat pe o durată de 16 ani, din care un an este destinat construirii, iar restul de 15 ani pentru operare.

Noua sanie de vară va include un traseu de urcare de 332 de metri și un traseu de coborâre de 490 de metri, fiind echipat cu 22 de sănii cu câte două locuri fiecare.