Acasă Social L-a sechestrat și l-a amenințat cu cuțitul pentru că i-a avariat mașina!

L-a sechestrat și l-a amenințat cu cuțitul pentru că i-a avariat mașina!

0
La data de 23.11.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni:
– șantaj în formă continuată, prev. de art .207 alin. (1) și (3) Cod Penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal (intervalul 17.10-19.11.2023)
– șantaj, prev. de art. 207 alin. (1) și (3) Cod Penal
– tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – 234 alin. (1) lit. a) și d) Cod Penal
– lipsire de libertate în mod ilegal în formă continuată, prev. de art. 205 alin. (1) și alin. (3) Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal (două acte materiale)
Situația de fapt avută în vedere de organele de urmărire penală este următoarea:
Deoarece la data de 17.10.2023, autoturismul său a fost avariat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, ulterior încredințării acestuia nepotului său și altor doi prieteni, în perioada 17.10.2023-19.11.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 45 de ani a amenințat direct și prin intermediul altor persoane cu acte de violență, cu moartea, cu incendierea locuinței și alte amenințări, pe persoana vătămată de sex masculin, în cazul în care aceasta nu îi va remite diverse sume de bani pentru reparații.
Pentru a o determina să îi remită sumele de bani, în noaptea de 22-23.10.2023, în intervalul orar 23:44. – 00:50, inculpatul fiind în interiorul locuinței sale din municipiul Brașov, a lipsit-o de libertate pe persoana vătămată, amenințând-o cu moartea, după care, prin noi amenințări cu moartea și un cuțit, i-a sustras acesteia cheia autoturismului personal pe care următoarea zi l-a ridicat din fața locuinței persoanei vătămate folosind o platformă auto.
În data de 14.11.2023, în intervalul orar 12:50-13:50, prin amenințări cu moartea și acte de violență și în timp ce se aflau la locuința sa din municipiul Brașov, inculpatul a împiedicat-o din nou pe persoana vătămată să părăsească locația și i-a solicitat în repetate rânduri să îi remită sume de bani și să obțină aceste sume de bani de la diverse persoane cunoscute sau unități bancare.
În data de 19.11.2023, în jurul orei 20:00, inculpatul s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate din municipiul Brașov, unde l-a amenințat pe tatăl acesteia cu acte de violență în cazul în care nu-i înapoiază cartea unui autoturism și o piesă auto, aruncând cu obiecte (bulgări de zăpadă) în direcția geamurilor locuinței cu intenția de a intimida, solicitând să-i transmită aceste aspecte și fiului său.
Persoana în cauză a fost reținută de către B.I.C. din cadrul I.P.J. Braşov la data de 23 noiembrie 2023 pentru 24 de ore.
La data de 24 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpațului pe o perioadă de 30 de zile.
Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.