Acasă Social Klaus Iohannis va veni în vizită la Parcul Naţional „Piatra Craiului”

Klaus Iohannis va veni în vizită la Parcul Naţional „Piatra Craiului”

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita miercuri, 22 mai 2024, Parcul Național ,,Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale, care va fi marcată pe 24 mai. Sprijinirea politicilor publice care asigură protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea activităților educative în natură au reprezentat permanent priorități ale Președintelui României.
Prin participarea la evenimentul de miercuri, Președintele Klaus Iohannis evidențiază importanța conservării patrimoniului natural și rolul parcurilor naționale pentru activitățile educative și de conștientizare, precum și pentru recreere, cu condiția adoptării unui comportament responsabil cu natura.
În cadrul vizitei, Președintele României va avea discuții cu autoritățile centrale relevante privind protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea educației pentru mediu. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis se va întâlni și cu directorii de parcuri naționale și naturale din diverse regiuni ale țării, reuniți la Parcul Național ,,Piatra Craiului”.
Pe agenda discuțiilor vor fi teme care necesită o abordare și un efort coordonat la nivel național, precum creșterea accesului publicului larg la parcurile naționale și naturale, desfășurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Național ,,Rangerii Juniori”. Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru național pentru protejarea biodiversității, pentru conservarea integrității ecosistemelor și peisajelor, precum și pentru administrarea optimă a parcurilor naționale și naturale.