Acasă Social Județul care a bătut până și Brașovul și a devenit a doua...

Județul care a bătut până și Brașovul și a devenit a doua cea mai mare piață imobiliară din țară

0

Luna martie confirmă trendul ascendent al tranzacțiilor imobiliare, după ce anul trecut tranzacțiile au fost mai mult pe minus. Dacă anul trecut județul Brașov a întrecut Cluj la tranzacții, primele trei luni din acest an vin cu o surpriză.

În martie anul acesta s-au parafat cu 7% mai multe tranzacții cu unități individuale, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Economica.net. Este a patra luna consecutivă de creșteri. Anul trecut, la nivel național s-au cumpărat cu 10% mai puține apartamente. Aproape 14.400 de tranzacții cu unități individuale au fost înregistrate luna trecută, față de 13.427 înregistrate cu un an înainte.

Iași a devenit în primele trei luni din acest an a doua cea mai mare piață imobiliară după București, ca număr de vânzări de unități individuale. Pentru județele Constanța și Cluj, creșterea este de doar 3% în martie anul acesta față de aceeași luna a anului trecut. Brașovul, vedeta anului trecut, care a devenit a doua cea mai mare piață imobiliară, înregistrează o scădere de 21%.

După capitală, cele mai mari piețe imobiliare sunt: Iași, Timiș, Cluj, Brașov, Constanța, Ilfov.