Acasă Social Jocuri de cărți jucate în diferite locații ale lumii

Jocuri de cărți jucate în diferite locații ale lumii

0

Persoanele cărora le plac jocurile de cărți ajung la un moment dat să viseze la un nou joc de cărți pe care să îl descopere până în cel mai mic detaliu, să îl joace cu prieteni sau cu alți useri pe diverse platforme online. Căutarea nu este cea mai simplă dacă nu știi pe ce să îți concentrezi toată curiozitatea și tot interesul. Un mic ajutor este oferit în acest articol, unde câteva exemple lasă loc pentru realizarea celei mai bune alegeri, dar și pentru distracție. Odată ce începi să descoperi un joc nou, s-ar putea să fii surprins să observi asemănări între acesta și cele cu care ești deja familiarizat.

1

Jocul blackjack a devenit mare la nivel mondial și, cel mai mult, odată cu avântul jocurilor online. Strategia de bază a sa este aceeași peste tot, dar diversele variante îl fac eligibil pentru diferite grupuri de jucători. Printre cele mai populare se numără Spanish 21, Blackjack Perfect Pairs, Face Up 21 și Blackjack european. În cazul ultimului menționat, cunoscut și sub denumirea de blackjack fără nicio carte proprie, jucătorii care îl experimentează pentru prima dată nu ar trebui să treacă cu vederea aspectul principal care îl diferențiază de versiunea standard. Dealer-ul intră în posesia celei de-a doua cărți numai după ce jucătorul și-a verificat mâna și a făcut mișcarea dorită. Acest tip de amânare nu îi permite să verifice dacă are un blackjack și, în consecință, nu se ajunge la scenariul în care se oprește jocul. Micul-mare detaliu este ceva care nu ar trebui să fie luat ca atare de către un jucător, ci mai degrabă să fie văzut ca o întorsătură importantă pentru o nouă abordare strategică.

Jocul mexican lotería necesită un pachet special de 54 de cărți. Fiecare carte are o imagine anume, un nume și un număr. Fiecare jucător alege o tablă cu 16 imagini. La fel ca la bingo, cărțile sunt extrase la întâmplare și jucătorii marchează cărțile desemnate și identificate pe tablele lor cu ajutorul unor jetoane. Când un jucător a atins obiectivul dorit (fie că este un rând, coloană sau diagonală), el strigă „¡Buena!” pentru a-și anunța victoria. Pe lângă pachetul de 54 de cărți cu un set de nume și imagini tradiționale, se pot găsi în comerț și seturi tematice, cum ar fi, un set creat în jurul caracteristicilor software-ului Zoom, a întrebuințării sale în viața de zi cu zi, dominată de online.

Există un joc de cărți de mare viteză, care poartă mai multe nume. A fost cunoscut inițial sub denumirea de Racing Demon, la apariția sa, la începutul secolului al XX-lea în Anglia, iar când americanii l-au importat, l-au numit Nertz sau Pounce. Pentru a juca, fiecare jucător are nevoie de un pachet standard de 52 de cărți cu un design și culori unice. Ideal pentru doi până la opt jucători, scopul este să scapi primul de pachetul de cărți. Jucătorii fac acest lucru construind în comun succesiuni de cărți. Fiecare se ocupă de un teanc de 13 cărți, care sunt așezate cu fața în jos(demonul), în mod inițial, cartea de sus fiind singura cu fața în sus. Apoi împarte încă patru cărți cu fața în sus, extinzându-se chiar de la demon. Dacă se dezvăluie un as, acesta este plasat deasupra acestora, în mijlocul zonei de joc(„fundația”). Până aici, este vorba despre grila de bază a jocului numit patience, pe care mulți jucători îl cunosc și îl păstrează în „repertoriul” lor.

Piști (pronunțat „pishti”) este un joc de cărți cu origini turcești. Jucat și în Cipru, jocul este cunoscut sub numele de basra și există variații în Liban și Orientul Mijlociu. Cine joacă acest joc, are ca scop colectarea de cărți în conformitate cu o serie de reguli. Piști se joacă cu un pachet standard de 52 de cărți. Patru jucători își pun la bătaie cărțile, încercând să potrivească numărul uneia dintre ele cu aceea plasată în mijloc. În acest fel, un jucător poate intra în posesia tuturor cărților adunate. Un valet permite unui jucător să captureze automat cărțile în orice tură. Cărțile capturate valorează anumite puncte. Mai multe instrucțiuni despre punctaj și reguli pot fi găsite și online, iar asta este la îndemâna oricui.

În romanul devenit faimos, scris de Jane Austen, Mândrie și prejudecată, domnul Collins ia parte la un joc de whist la o petrecere din Longbourne. Acesta știa puțin despre joc, dar probabil pentru că îi lipseau niște instrucțiuni excelente. Whistul s-a dezvoltat în Anglia la mijlocul secolului al XVIII-lea. Popular la adunările sociale, este un joc în care scopul este de a câștiga cât mai multe mâini (și o mână este setul de cărți jucate într-o rundă, după ce toți jucătorii au aruncat o carte). Două echipe de câte două se confruntă. După ce o carte este condusă, alți jucători trebuie să urmeze simbolul, cu excepția cazului în care nu au cărți de acest tip. Poate fi jucat și un atu, care este un simbol predeterminat să învingă toți participanții la joc.

Acestea sunt câteva dintre jocurile propuse. Un iubitor de jocuri de cărți va explora mai departe, dincolo de aceste jocuri prezentate și chiar va călători la origini, dacă asta îi va spune intuiția de jucător.

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.