Acasă Turism ISU Brașov sărbătorește 6 ani de la operaționalizarea punctului de lucru din...

ISU Brașov sărbătorește 6 ani de la operaționalizarea punctului de lucru din Feldioara

0

Acum 6 ani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov a luat decizia de a înfiinţa un punct de lucru la Feldioara, pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi protecţia comunităţii.

Mâine, 21 iunie 2022, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la sediul punctului de lucru din Feldioara se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

Acest punct de lucru funcționează în subordinea Detașamentului 1 de Pompieri Brașov. La Feldioara sunt operative o ambulanţă SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

În ultimii șase ani, în zona respectivă s-a acționat la 4.031 intervenţii iar pe timpul acțiunilor echipajului SMURD au fost asistate un număr de 3.591 persoane( 2926 adulți și 665 copii).

Punctul de lucru deservește localităţile Feldioara, Măieruş, Hălchiu, Apaţa, Crizbav, Hoghiz, Augustin, Ormeniş şi Racoş. Dacă timpul mediu de intervenţie era de 34 minute pentru zonele cele mai îndepărtate, prin înființarea acestui punct de lucru s-a redus la 18 minute.