Acasă Sănătate-Educație ISJ Braşov organizează etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și...

ISJ Braşov organizează etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat”

0

În perioada 11 – 14 aprilie 2024, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov organizează etapa judeţeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat”.

Concursul național „Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, într-un format acreditat la nivel internațional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, de la concurs național la olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică, cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale începând cu anul școlar 2016 -2017.

În acest an, în județul Brașov, sunt înscrise în competiţie 13 echipe pentru secţiunea avansaţi şi 16 echipe pentru secţiunea debutanți, din 16 licee din Braşov, Codlea, Făgăraş, Săcele, Victoria și Zărneşti.

Suntem sprijiniţi în organizarea competiţiei de peste 80 de elevi și studenți voluntari, coordonaţi de Fundaţia Tineri pentru Tineri – filiala Braşov.

Multumim sponsorilor: SC Orzar Exim SRL, Libris Șt. O. Iosif Brașov, Generali România, Salvați Copiii România, Şcoala Profesională Germană „Kronstadt” Braşov, Deutscher Wirtschaftsklub Kronstadt, și Foton – Centru de Creatie si Productie, pentru sprijinul acordat.

Moțiunile care vor fi dezbătute sunt: Secțiunea debutanți:

 1. Acest Parlament condamnă influența industriei muzicale asupra
 2. Acest Parlament, ca unitate de învățământ preuniversitar, ar pedepsi elevii pentru acte de

Secțiunea avansați:

 1. Acest Parlament ar impune restricții privind deschiderea, în orașele mici, a magazinelor care aparțin unor lanțuri de retail, pentru a proteja afacerile
 2. Acest Parlament regretă ascensiunea culturii start-upurilor în rândul

Competiţia are un caracter public şi se va desfăşura la Colegiul Național „Unirea” din Braşov, după următorul program:

 

Joi, 11 aprilie 2024

 • 14:30 – Deschiderea oficială – secțiunea avansați
 • 14:45 – 19:00 – Runde preliminare – avansaţi

Vineri, 12 aprilie 2024

 • 14:30 – Deschiderea oficială – secțiunea debutanți
 • 14:45 – 19:00 – Runde preliminare – debutanți

Duminică, 14 aprilie 2024

 •  9:00 – 12:45 – Runde eliminatorii – debutanți și avansați
 • Finalele mici – debutanți și avansați
 • 13:00 – 14:00 – Finalele mari – debutanți și avansaţi
 • 15:00 – 16:00 – Festivitatea de premiere