Acasă Actualitate Ion Țiriac pregătește un proiect rezidențial cu sute de locuințe la Brașov

Ion Țiriac pregătește un proiect rezidențial cu sute de locuințe la Brașov

0

La inaugurarea clădirii de birouri Țiriac Tower, fostul tenismen a declarat că două proiecte rezidențiale sunt pregătite în această perioadă de divizia de imobiliare Țiriac, în Brașov și Timișoara.

La Brașov lucrările vor începe pe terenul de circa 2,5 hectare al fostei fabrici Lemexim de pe strada Hărmanului.

Potrivit lui Petru Văduva, CEO-ul Țiriac Holding, pasul următor este depunerea actelor pentru obținerea autorizațiilor de construcție, urmând ca lucrările să înceapă, cel mai probabil, abia anul viitor.

„ Proiectele se vor adresa segmentului de piață mid-high. Anul acesta depunem actele pentru autorizații de construire pentru ambele proiecte. Numărul de locuințe va fi stabilit după aprobarea indicatorilor urbanistici, dar va fi de ordinul sutelor în fiecare proiect. Dacă rămân foarte mari costurile de construcție și puterea de cumpărare nu se ajustează, atunci cererea va fi mult mai mică. Nu putem construi un proiect neprofitabil. Credem că într-un an și jumătate vom obține autorizația de la Brașov și în maxim doi ani și la Timișoara, deci am putea începe în 2023-2024“, a declarat, conform profit.ro, Petru Văduva, CEO-ul Țiriac Holding.

sursa foto profit.ro