Acasă Actualitate Intrați în politică! Directorul de la RATBV, salariu de 17 553 lei...

Intrați în politică! Directorul de la RATBV, salariu de 17 553 lei NET pe lună, mai mult cu vreo 4000 de lei decât încasează primarul Brașovului!

0

Brașovenii care nu intră în politică pot visa mult și bine la salarii de 17.553 lei, pentru că la privat se ajunge cu greu la un astfel de venit. Dar, dacă intră în PNL, USR sau PSD, lucrurile se schimbă clar. Nu contează ce studii ai, contează în ce partid ești!

Drept dovadă sunt indivizii care au ”frâiele” instituțiilor publice din Brașov, mulți dintre ei cu studii făcute la universități anonime. Dar acest lucru contează mai puțin, important este să ”pupi” mâna liderilor de partid și să fii sclăvete până la final. Cum să nu se simtă confortabil la buzunar acești directorași având în vedere salariile pe care le încasează.

Dacă RATBV ar fi vreo companie cu o performanță remarcabilă, ar fi de înțeles, dar încă ”mulge” subvenții la Primăria Brașov. Cât despre management, văd și brașovenii cu ochiul liber.

Rușinos este pentru Brașov că reprezentanții Consiliului Local ”dorm” și nu iau atitudine. Este inadmisibil ca un individ care nu a condus nici măcar o scară de bloc înainte să intre în politică, să încaseze un salariu mai mult decât un IT-ist, un primar sau un parlamentar. Mai jos vă prezentăm declarațiile de avere ale ”șmecherilor” de la RATBV, o societate în subordinea Primăriei Brașov condusă de Allen Coliban!

Cel mai norocos  dintre șefi este Geman Marian. Conform declarației sale de avere, acesta deține funcția de director general la SC RATBV și câștigă 210 640 lei/an, adică undeva la 17.553 lei pe lună.  Raportat la cursul lei-euro, suma înseamnă aproximativ 42 636 euro/an. Astfel, salariul său lunar este undeva la 3.553 euro, cu mult peste cel al brașovenilor care lucrează în mediul privat.

Următorul pe listă este Spinean Nicolae, cu funcția de director exploatare la SC RATBV. Salariul său anual este de 158 640 lei, echivalentul la 13.220 lei (32 112 euro). Dacă împărțim suma la 12 luni, renumerația sa lunară este de 2 676 euro.

Bucurei Ovidiu Sergiu este director economic la SC RATBV și câștigă 154 443 lei anual/12.870 de lei pe lună. Raportat la euro, rezultă că acesta are un salariu de 31 258 euro/an. Deci, salariul său lunar este de 2.604 euro.

Directorul tehnic Stroe Ioan, are același salariu cu cel menționat anterior. Acesta câștigă tot 154 443 lei/12.870 de lei pe lună, adică 31 258 euro. Așadar, salariul pe o singură lună este de 2 604 euro.

Amuzant este faptul că dacă vorbești cu unii dintre acești ”șmecheri politici” vor susține că ei au dat concurs pentru post…

Probabil că au impresia că lumea nu este familiarizată cu aceste caricaturi de concursuri unde se cunoaște dinainte câștigătorul.

Articolul precedentRecomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile
Articolul următorSkatepark modern la Sfântu Gheorghe