Acasă Social Într-o activitate de pregătire, salvamontiștii au descoperit că zona până la Cascada...

Într-o activitate de pregătire, salvamontiștii au descoperit că zona până la Cascada Moara Dracului „a fost umblată” zilele trecute

0
Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliul Județean Brașov, au continuat ieri, 10 ianuarie, activitățile de pregătire tehnică şi fizică specifice. Salvamontiștii au efectuat o tură în Munții Bucegi, urcând prin Șimon-Bran pe marcaj triunghi galben până la Stâna din Valea Gaura, iar ulterior aceștia au urmat traseul magistrală cruce roșie (care începe din satul Poarta Bran – Valea Ciubotea și după transferul prin șaua La Polițe în Valea Gaura continuă spre Vf Omu) până în a doua căldare glaciară unde începe porțiunea cu lanțuri (altitudine aproximativ 1830 m).
Salvatorii montani au constat că zona până la Cascada Moara Dracului a fost umblată zilele trecute, dar mai sus nu au găsit urme. Zăpada proaspătă are aproximativ 15 cm, iar la ieșirea în zona de gol alpin sunt acumulări de zăpadă și zone cu gheață!
Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașovrecomandă să vă echipați corespunzător folosind echipament de protecție adecvat, echipament de iarnă și să abordați trasee turistice în funcție de pregătirea dumneavoastră.
În fiecare zi salvamontiștii patrulează pe traseele turistice din județul Brașov pentru siguranța dumneavoastră în munți!