Acasă Actualitate INTERVIU: OFFROAD, ACȚIUNI CARITABILE, SUPORT MORAL. EROII DINTRE NOI

INTERVIU: OFFROAD, ACȚIUNI CARITABILE, SUPORT MORAL. EROII DINTRE NOI

0

Am descoperit în Brașov un grup de oameni minunați care fac lucruri minunate. Oameni cu joburi diverse și vârste diferite dar care, în timpul liber și mai ales în preajma sărbătorilor, ajută familiile nevoiașe aflate în zone greu accesibile. Voluntari cu suflet mare, au gasit formula magică de a combina utilul cu plăcutul, acțiunile umanitare cu pasiunea pentru offroad și adrenalină.

offroad 04

Am discutat cu Noémi și Csaba Aranyi ca să aflăm mai multe despre acest proiect special.

offroad 10 offroad 09

Cum v-a venit ideea, când și cum ați pornit la drum?

Totul a început undeva în 2014, când echipa lui Iulian Angheluță de la Free Miorița monta în zone greu accesibile din Holbav panouri fotovoltaice familiilor care nu aveau curent. Atunci ne-am spus că am putea să combinam pasiunea pentru offroad cu ajutorarea familiile nevoiașe. În câteva săptămâni eram organizați. Prima acțiune a fost într-o zi ploioasă. Ne-au sărit în ajutor prieteni, oameni pe care nu îi cunoșteam de prin București, Ploiești. Acțiunea a fost una reușită. Din acea clipă ne-am propus să organizăm cât mai des.

offroad 12

În fiecare an am mers înainte de Paște, de Crăciun. Am reușit să acoperim cam 40 de familii pe acțiune. De-a lungul timpului, pe lângă acțiunile de Paște și Crăciun, am organizat tabără pentru copii, am mers cu ei la oftalmolog, am vizitat școala și grădinița din sat cu cadouri de sărbători.

offroad 03

Am organizat acțiuni și în zona Sibiului, la Gura Râului. Aici pe lângă donații am fost cu copiii la Zoo Sibiu. Am fost la Plătărești unde cunoscusem copii care își doreau biciclete, le-am îndeplinit dorința.

offroad 08

Cu sprijinul celor de la Bikers for Humanity am reusit la Holbav, într-un Ajun de Craciun, să mutăm o familie, dintr-o remorcă de tractor într-o căsuță mobilă.

offroad 05

Am ajutat ori de câte ori ne-a fost cerut ajutorul. Am mers cu căruța trasă de cai, pe jos, pe ploaie, zăpadă, am cărat mașină de spălat cu roaba, am râs, am plâns alături de localnici. Ne-am împrietenit cu acești oameni, copiii ne recompensează cu îmbrățișări sincere, cu zâmbete. Părinții ne sună pentru sfaturi, ajutor sau o vorbă bună, o încurajare.

offroad 11

Cine vă sprijină în aceste acțiuni caritabile?

De-a lungul timpului ne-au fost alături mulți oameni cu suflet, dar din prima zi până astăzi au fost câțiva care nu au știut niciodată să zică nu. Ne-au ajutat necondiționat cu donații, cu prezența, cu organizarea. Mihail și Marilena Dulu din Ploiești, Adrian Bunea din București, Marius Ion de la Olympus, Florin Drăgușin din Holbav. Sperăm să păstrăm vie această tradiție și să ne putem implica cât mai mult la dezvoltarea proiectului.

offroad 06

Unde vă pot contacta cei care doresc să se implice sau să vă sprijine?

Ne puteti urmări și scrie pe Facebook https://www.facebook.com/aranyi.noemi

Vă mulțumim.

offroad 07

România are nevoie de asemenea eroi. Respect!

ADRIAN TATU