Acasă Turism Interviu în exclusivitate la PURCARI, lider pe segmentul vinurilor premium din România!...

Interviu în exclusivitate la PURCARI, lider pe segmentul vinurilor premium din România! VIDEO

Redactorii Transilvania365 au realizat un interviu în EXCLUSIVITATE la Purcari, principalul producător de vin și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est(CEE).

Grupul administreaza aproximativ 1.450 hectare de podgorii si opereaza cinci platforme de productie in Romania, Moldova si Bulgaria, patru dintre ele fiind destinate productiei de vin prin utilizarea de struguri din podgoriile proprii si de la furnizori terti, iar una este destinata productiei de brandy.

In decembrie 2021, Grupul avea peste 700 de angajati la cele patru platforme de productie.

Grupul este lider in segmentul vinurilor premium din Romania, cu o cota de piata de circa 30% si este cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 40 de tari din Europa (Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ucraina, Tarile Scandinave, Marea Britanie etc.), in Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) si in America (Canada si SUA).

Fondata in 1827, Purcari este cea mai premiata vinarie din regiunea CEE la Decanter London 2015-2021 si printre cele mai bine cotate pe Vivino, cu un scor mediu de 4,1, bazat pe un numar de peste 70.000 de recenzii.

Grupul detine 6 platforme de brand de vin din categoriile de vinuri linistite si vinuri spumante, cu o gama larga de preturi (Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Domeniile Cuza si Angel’s Estate), precum si un brand in categoria de brandy premium (Bardar).

Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti („BVB”) din 2018 cu simbolul WINE.

Compania continua sa fie sustinuta de investitori renumiti, inclusiv Horizon Capital (23%) si IFC (3%).

Investitori globali blue chip au sustinut compania la IPO, inclusiv Fiera Capital si Franklin Templeton.

Purcari a obtinut 10 din 10 puncte in ratingul Vektor, indicand o comunicare excelenta cu investitorii sai individuali si institutionali. Societatea a respectat cele 15 criterii incluse in metodologia Vektor, analiza si evaluarea fiind efectuata de catre ARIR si Comitetul de proiect, format din consultanti in guvernanta corporativa, profesionisti IR, academicieni precum si consultanti de raportare non-financiara.

Societatea este o companie publica infiintata si organizata in conformitate cu legile Republicii Cipru, inregistrata cu numarul HE 201949. Sediul social al Societatii este in Cipru, Nicosia 1095, str. Lampousas nr. 1. Societatea activeaza in conformitate cu legislatia din Cipru, cu Memorandumul de Asociere si cu Actul Constitutiv.

YouTube video