Acasă Actualitate Întârzieri de cel puţin o săptămână la plata medicilor de familie. CNAS...

Întârzieri de cel puţin o săptămână la plata medicilor de familie. CNAS asigură că aceştia îşi vor primii banii în curând

0

Medicii de familie din ţară care au contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate aşteaptă de cel puţin o săptămână sumele cuvenite pentru activitatea desfăşurată în luna august.

După o săptămână de tăcere instituţională, CNAS răspunde printr-un comunicat de presă solicitării trimise de Economica.net. Decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie în august a fost deblocată, spune CNAS, iar plăţile către medici vor fi făcute cât mai rapid posibil, susţine Andrei Baciu, preşedintele CNAS.

În ședința de guvern de joi, 28 septembrie, executivul a aprobat memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare și de angajament aprobate pentru bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) în luna septembrie 2023.

Astfel, a fost deblocată decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialiști și spitale, medicamente compensate și gratuite și materiale sanitare, inclusiv pentru programele naționale de sănătate și pentru cele care fac obiectul contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, cu termen de plată în luna septembrie.

Medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală o Casă de Asigurări de Sănătate sunt plătiţi de către CNAS, prin intermediul Caselor teritoriale de Asigurări de Sănătate, din FNUASS.

Articolul precedentOrdinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Braşov nu a fost aprobată
Articolul următor12 percheziții efectuate la persoane bănuite de furt calificat la Făgăraș (VIDEO)