Acasă Social Mircea Cărtărescu și Adrian Lăcătuș, despre romanul Theodoros, 11 februarie, la Filarmonica...

Mircea Cărtărescu și Adrian Lăcătuș, despre romanul Theodoros, 11 februarie, la Filarmonica Brașov

0
Vă invităm sâmbătă, 11 februarie, ora 17:00 la Filarmonica din Brașov, Sala Patria, (Bulevardul 15 Noiembrie Nr. 50 A ), la o întâlnire-eveniment cu Mircea Cărtărescu și Adrian Lăcătuș despre romanul Theodoros, bestseller Humanitas în 2022. Dialogul se va încheia cu o sesiune de autografe.
„O scriitură unică la nivel mondial.“ — Die Zeit
„N-am scris niciodată literatură ca să public cărți, ci ca să trăiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă și specială, o experiență nouă ca o nouă îndrăgostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori și ca o nouă boală).
Am trăit, scriind «Theodoros», povești de dragoste, povești eroice, povești atroce, povești reale și fantastice, voluptuoase și crude, petrecute în spații geografice și epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar și cu un zâmbet ironic. M-am afundat pe cărările ce se bifurcă ale Bibliei, ale cărții sfinte etiopiene «Kebra Nagast» și ale «Alixăndriei» noastre, găsind în toate o expresivitate uimitoare și fără sfârșit. În mijlocul pandemiei, al războaielor, al depresiilor și decepțiilor zilei de azi, am avut nevoie să trăiesc o vreme în tăcerea de capelă zugrăvită cu sineală și chinovar a unei lumi care se-ntoarce mereu, ca floarea-soarelui, către singurul lucru pe care-l prețuiesc cu adevărat, frumusețea.“ — MIRCEA CĂRTĂRESCU
Accesul in sală este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Bilet.ro.
Un eveniment realizat de Editura Humanitas în colaborare cu Fliarmonica din Brașov și Facultatea de Litere a Universității Transilvania.