Acasă Actualitate Însemnele SALVAMONT folosite ilegal! Ce riscă falșii salvamontiști

Însemnele SALVAMONT folosite ilegal! Ce riscă falșii salvamontiști

0
Reprezentanții Salvamont Brașov atrag atenția asupra infracțiunilor sesizate în ultima perioadă, când au fost folosite însemnele SALVAMONT de către terțe persoane.
”Ca urmare a mai multor sesizări primite în ultima perioadă, dorim să atragem atenția asupra faptului că folosirea însemnelor SALVAMONT de către asociații și persoane neautorizate constituite infracțiune şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.
HG77/2003
Art.14 “Însemnele, legitimaţiile şi culorile distinctive ale echipamentelor membrilor echipelor SALVAMONT sunt unice pe întregul teritoriu al României şi se stabilesc de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România. Folosirea acestor însemne de către persoane neautorizate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.”
Art. 258 Cod penal
Uzurparea de calităţi oficiale:
(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
sursă foto: Poza a fost realizată în luna septembrie într-o spălătorie din județul Brașov. Menționăm că în urma verificărilor, serviciile salvamont din județul Brașov nu dețin acest tip de autovehicul în dotare!”
Sursa: Facebook Salvamont Brașov
Articolul precedentGhișeul digital al Primăriei Sibiu– disponibil la sediul instituției 24/24 de ore, 7 zile din 7
Articolul următor„Autostrada” Iuliu Maniu a trecut în faza 2 [FOTO]