Acasă Actualitate Industria este în creștere în județul Brașov

Industria este în creștere în județul Brașov

0

Potrivit Direcției Județene de Statistică Brașov, domeniul industriei este în creștere în județ, atât din punctul de vedere al pieței interne, cât și externe. Față de luna trecută s-a înregistrat o creștere de 8,1%, iar față de anul trecut o creștere de 23,3%.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat la comenzile noi de pe piaţa internă (+46,4%), creștere datorată următoarelor activităţi: fabricarea produselor textile (+1045,6%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (+817,6%), fabricarea altor mijloace de transport (+330,4%), fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (+118,9%), fabricarea substanțelor și produselor chimice (+15,6%), industria metalurgică (+13,5%), fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie (+11,2%), fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (+10,2%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (+3,0%), fabricarea echipamentelor electrice (+1,7%) și industria construcțiilor metalice si a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (+0,4%).

Pe piaţa externă valoarea comenzilor noi din industrie a crescut cu 18,4%. Creșteri s-au înregistrat la următoarele diviziuni: fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (+97,3%), fabricarea echipamentelor electrice (+36,8%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (+26,0%).

Articolul precedentAmenzi în valoarea de 90.000 lei și 19 permise suspendate pe DN11
Articolul următorUn alt weekend plin cu intervenții pentru Salvamont Brașov