Acasă Social Încercau să sustragă din pădure cetină de brad, dar au fost prinși...

Încercau să sustragă din pădure cetină de brad, dar au fost prinși în flagrant și amendați

Jandarmii brașoveni au aplicat, duminică, 17 decembrie, amenzi contravenționale în valoare totală de 17.000 de lei mai multor persoane prinse în timp ce încercau să sustragă cetină de brad din pădurea din apropierea stațiunii Poiana Brașov. Respectivii reușiseră să taie peste 2000 de kilograme de cetină.

„Patrula de jandarmi aflată în serviciu în Poiana Brașov, a surprins în zona Poiana Aviatorilor un grup de trei bărbați din Dâmbovița, care încercau să sustragă din pădure aproximativ 1800 kg cetină de brad. Cei trei au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 5000 lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea sancțiunilor silvice și le-a fost confiscată cantitatea de cetină, ce a fost predată ulterior Ocolului Silvic. Jandarmii din cadrul Detașamentului de Jandarmi Predeal au surprins în zona Poiana lui Manole din Predeal, un bărbat care încerca să sustragă o cantitate de aproximativ 300 kg cetină de brad. Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei și i-a fost ridicată cantitatea de cetină găsită asupra sa”, informează, duminică seară, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov.

Tot duminică, jandarmii de la Postul Montan Bran-Moieciu au surprins în zona Valea Gaura, trei bărbați care intraseră cu vehicule tip ATV pe fondul cinegetic, fără a avea permisiunea să facă acest lucru. Fiecare dintre cei trei a primit amendă contravențională în valoare de 3000 lei, conform Legii 407/2006 a vânătorii și protecției fundului cinegetic.