Acasă Actualitate Începe cea de a doua campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

Începe cea de a doua campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

0

De astăzi, 6 iunie, începe cea de a doua campanie de dezinsecție a domeniului public al  municipiului Brașov din acest an.

În paralel se face și acțiunea de larvicidare a cursurilor de apă. 20 de echipaje vor  face, în timpul zilei, dezinsecția la sol, iar 12 echipaje vor face, în timpul nopții, dezinsecția spațială

Acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se va executa în 2 etape, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 echipe  cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor.

Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine. În paralel, se execută și acțiunea de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt: lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.