Acasă Actualitate Incendiu la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov…exercițiu ISU

Incendiu la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov…exercițiu ISU

0
Experți români și francezi au participat la primul exercițiu în teren din cadrul “Stagiului de Formare COS-DSM”- sesiunea 3 din acest an. Tema exercițiului a fost: “Incendiu Spital”, acesta desfășurându-se la secția de Oncologie a Spitalului Sfântul Constantin din Brașov.
𝑰𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝑺𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍 – 𝑺𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒖𝒍 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒕𝒂𝒏𝒕𝒊𝒏 𝒅𝒊𝒏 𝑩𝒓𝒂𝒔̦𝒐𝒗
Ieri, 21.07.2023, după aproape două săptămâni de teorie și exerciții virtuale, a avut loc primul exercițiu în teren din cadrul “Stagiului de Formare COS-DSM”- sesiunea 3 din acest an.
Tema exercițiului a fost: “Incendiu Spital”, acesta desfășurându-se la secția de Oncologie a Spitalului Sfântul Constantin din Brașov.
La exercițiu experții francezi, cât și cei români au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea COS-DSM cu reprezentanții celorlalte instituții.
Conform scenariului, în data de 21.07.2023, la ora 11:00, dispeceratul ISU Brașov a fost anunțat prin SNUAU 112 despre izbucnirea unui incendiu la Spitalul „Sfântul Constantin”, situat în municipiul Brașov, Calea București, nr. 318.
Incendiul a izbucnit într-un salon aflat la etajul al II-lea al spitalului și s-a propagat cu repeziciune către hol, fiind necesară evacuarea tuturor pacienților internați pe secție, cuprinzând întregul salon și manifestându-se cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu”. La locul intervenței s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din ISU Brașov și ISU Covasna, victimele au fost extrase și transportate către unitățile spitalicești, iar incendiul a fost localizat și lichidat.
Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.
Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii și angajaților spitalului Sfântul Constantin pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Poliția Română, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, colegilor pompieri de la ISU Brașov și ISU Covasna, Serviciului Județean de Ambulanță, Crucii Roșii și voluntarilor.” au declarat reprezentanții ISU Brașov.
Articolul precedentZi NEAGRĂ pentru Brașov! Explozie la un bloc, avion prăbușit, bărbat călcat de tren (FOTO)
Articolul următorCând canicula bate la ușă, farmaciile din județul Brașov sunt alături de tine!