Acasă Local În weekend, polițiștii brașoveni au aplicat amenzi în valoare de 159.000 lei

În weekend, polițiștii brașoveni au aplicat amenzi în valoare de 159.000 lei

0

În perioada 16 – 17 iulie 2022, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza județului Brașov, ce au avut ca principal scop depistarea și aplicarea măsurilor legale față de  conducătorii auto care încalcă  regimul legal de viteză, precum și cei aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au utilizat aparatele drugtest, alcooltest, cinemometrele TruCam și aparatele radar.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 150 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 de sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 162 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea altor prevederi legale incidente domeniului rutier, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 159.000 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut 62 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost constatate 21 de infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 7 infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,  5 infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și alte 9 infracțiuni la regimul rutier.

În toate cele 21 de cazuri au fost întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.